[ Generál LeTenky]

Svoju kariéru som začal vo francúzskej armáde ako letec, kde som sa vďaka svojej usilovnosti a vynaliezavosti vypracoval až na hodnosť generála. Vtedy som sa rozhodol, že opustím vojenskú službu a svoje najlepšie roky venujem ľuďom. V súčasnosti spravujem portál, kde ľuďom pomáham s kúpou leteniek za čo najlepšie ceny. Precestoval som veľkú časť sveta, avšak väčšinou pracovne. Teraz som sa rozhodol, že sa naň chcem pozrieť ako dobrodruh.

Najnovšie články v rubrike

Moja posledná cesta bude nezvyčajná tým, že na prepravu nepoužijem lietadlo. Chystám sa totiž spoznávať “blízke” krajiny a chcel by som vám priniesť aj trošku iný cestovateľský pohľad. Budem cestovať karavanom. Verím, že sa nájdu takí, ktorým moje blogy pomôžu, príp. ich na takúto cestu inšpirujú.

OKOLO ÁLP 4. časť - Cannes, Disneyland, Paríž

Pridané: 24.03.2014 | Prečítané 3453 x

Moja karavanová dovolenka blíži ku koncu. Už ma čaká len zopár miest vo Francúzsku a cesta domov. Viete si predstaviť lepšie zavŕšenie cestovania, ako prechádzkou po červenom koberci a niekoľkými dňami v Disneylande a v Paríži? Presne takto som svoju cestu ukončil.

 

viac

OKOLO ÁLP 3. časť - Nice, Monako

Pridané: 17.03.2014 | Prečítané 3779 x

Bonžúr, priatelia! V tejto časti si povieme, čo robiť, keď sa vám znenazdajky pokazí auto. Prejdeme sa krásnymi plážami v Nice a  uličkami tohto mesta. Pozrieme sa aj na miesto konania Formuly 1, do Monaka. Tušili ste, že existuje aj 96 druhov zmrzlín?

viac

OKOLO ÁLP 2. časť - Campitello, Benátky, Cavallino, Nice

Pridané: 10.03.2014 | Prečítané 3503 x

Bonžúúúr, dobrodruhovia,
cesta karavanom sa mi veľmi zapáčila a môžem povedať, že mi poskytla iný cestovateľský rozmer. V tejto časti sa pozrieme na miesto, kde je taký nával na čerstvé pečivo, že naň dostanete poradové číslo. Zistíme čím sa vyznačuje prominentné miesto v kempe Mediterraneo a ako môžu Benátky fungovať bez ciest a áut.

viac

OKOLO ÁLP 1. časť - Rakúsko, talianske Dolomity, cyklistika vo Val di Fassa

Pridané: 03.03.2014 | Prečítané 4393 x

Bonžúúr, priatelia!
Všetky vzdialené bezpečné kúty Európy mám už pochodené, tak som si tentokrát vybral kilometrovo nenáročnejšiu cestu– cestu okolo Álp. Nie je to presný názov, ale v princípe pôjdem okolo Álp. V pláne mám navštíviť Rakúsko, Taliansko – v oboch krajinách pochodiť po horách, potom sa presunúť k Benátkam, neskôr do Monaka, do stredného Francúzska, do Paríža a do Disneylandu.

viac
© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.