[ Generál LeTenky]

Svoju kariéru som začal vo francúzskej armáde ako letec, kde som sa vďaka svojej usilovnosti a vynaliezavosti vypracoval až na hodnosť generála. Vtedy som sa rozhodol, že opustím vojenskú službu a svoje najlepšie roky venujem ľuďom. V súčasnosti spravujem portál, kde ľuďom pomáham s kúpou leteniek za čo najlepšie ceny. Precestoval som veľkú časť sveta, avšak väčšinou pracovne. Teraz som sa rozhodol, že sa naň chcem pozrieť ako dobrodruh.

Najnovšie články v rubrike

Milí dobrodruhovia, v tejto sérii mojich cestopisov sa vyberieme spoznávať svet od Pacifiku k Atlantiku. Pozrieme sa do Peru, Bolívie a Paraguaja. Každý týždeň sa vám prihlásim s novými príbehmi.

 


Zväčšiť mapu

JUŽNÁ AMERIKA 4. časť - presun do Asunción, Argentína, Foz Do Iguazu, Sao Paolo, Rio de Janeiro

Pridané: 27.01.2014 | Prečítané 3036 x

Zdravím vás, milí dobrodruhovia, v poslednej časti mojich zápiskov z Južnej Ameriky sa pozrieme na colný systém v týchto krajinách, prezradím vám, prečo neradno opúšťať pokazený autobus. Svoj výlet zavŕšim, ako inak, na Copacabana.

 

 

viac

JUŽNÁ AMERIKA 3. časť - RURRENABAQUE, VÝLET DO PAMPY, ASUNCIÓN

Pridané: 20.01.2014 | Prečítané 2792 x

Bonžúr, milí cestovatelia,
ak ste si nikdy nevedeli predstaviť, čo znamená, keď sa o amazonskom dažďovom pralese hovorí, ako o pľúcach zeme, tak v tejto časti zápiskov to určite zistíte. Presvedčím vás, že existujú blázni, ktorí chytajú kobru takmer do holých rúk a rozpoviem vám, ako som „ulovil“ aligátora a hľadal lesné víly uprostred pampy.

viac

JUŽNÁ AMERIKA 2. časť - MACHU PICCHU, TITICACA, LA PAZ, TIAHUANACO, POTOSÍ

Pridané: 13.01.2014 | Prečítané 3354 x

Bonžúúr, drahí priatelia, v tejto časti mojich zápiskov sa dostanete na čarovné Machu Pichu, možno sa vám zažiada vidieť na vlastné oči Titicaca a zistíte prečo tu už 12-ročné dievčatá nadobúdajú črty starien. A tiež sa dozviete prečo je život baníka v Potosí naozaj krátky.

viac

JUŽNÁ AMERIKA 1. časť - LIMA, PISCO, ATACAMA, AREQUIPA, CUZCO

Pridané: 06.01.2014 | Prečítané 2695 x

Bonžúúúúr, priatelia! Na svoju ďalšiu dobrodružnú cestu som sa vybral čo najmenej zaťažený. Batoh mal 10 kg. Počas letu som zažil aj poriadne turbulencie, tie ale neubrali nič z mojej túžby zažiť Južnú Ameriku na vlastnej koži.

viac
© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.