[ Generál LeTenky]

Svoju kariéru som začal vo francúzskej armáde ako letec, kde som sa vďaka svojej usilovnosti a vynaliezavosti vypracoval až na hodnosť generála. Vtedy som sa rozhodol, že opustím vojenskú službu a svoje najlepšie roky venujem ľuďom. V súčasnosti spravujem portál, kde ľuďom pomáham s kúpou leteniek za čo najlepšie ceny. Precestoval som veľkú časť sveta, avšak väčšinou pracovne. Teraz som sa rozhodol, že sa naň chcem pozrieť ako dobrodruh.

Najnovšie články na blogu

Holandsko 4. časť - Den Haag, Zeeland – Middelburg, NP Biesbosch, Wageningen, NP Hoge Veluwe, Efteling

Pridané: 28.10.2013 | Prečítané 6082 x

Zdravím všetkých cestovateľov,
ani som sa nenazdal a píšem poslednú časť zápiskov z Holandska. V nej sa dozviete, čo najviac ma prekvapilo v Haagu (a trestný tribunál to nebol), prečo sú niektoré chodníky v Holandsku vytvorené z mušlí a ako inak zakončiť cesty, ako poriadne bláznivo –  konkrétne v parku Etteling. Ďakujem za Vašu priazeň pri mojom cestovaní po tejto krajine :).

viac

Holandsko 3. časť - Amsterdam, Delft, Aalsmeer, Kinderdijk, Rotterdam

Pridané: 21.10.2013 | Prečítané 4627 x

Bonžúúúr, milí priateľa, začiatok tohto blogu bude niečo pre zlatokopov/ky :), informácie o delftskej majolinky som šiel pre vás získať priamo do Delftu a dozviete sa, čím iným ma ešte toto mesto zaujalo. Zaobchodujeme si aj s kvetmi a túto časť zakončím v Rotterdame, ktorý je rajom pre cyklistov.

viac

Holandsko 2. časť - Zaanse Schans, Callantsoog, t´Zand, Amsterdam

Pridané: 14.10.2013 | Prečítané 5067 x

Bonžúr, priatelia, v tejto časti mojich zápiskov z Holandska sa pozrieme do skanzena Zaanse Schans, kde sa miestami budete cítiť ako vo filme Na samotě u lesa, prevediem vás interiérom ponorky (nič pre klaustrofobikov) a na záver sa prejdeme ulicami „predajnej lásky“.

viac

Holandsko 1. časť - Callantsoog, Edam, ostrov Texel, Alkmaar

Pridané: 07.10.2013 | Prečítané 4235 x

Bonžúúúr, cestovatelia, v prvej časti mojich zápiskov sa dozviete základné informácie o Holandsku, niečo vám prezradím o syrových trhoch v Edame a Alkmare a zájdeme sa pozrieť na ostrov Texel, ktorý je rajom vtáctva. Nech sa páči :).

viac

Nórsko 4. časť - cesta cez Laponsko, Trondheim, okolie Moldenu, cesta Trollov, Alesund, Geirangerfjord, Lillehammer

Pridané: 30.09.2013 | Prečítané 5316 x

Bonžúúúr, priatelia, tak moje cesty po Nórsku sa pomaly, ale isto končia. V tejto časti blogov vám chcem sprostredkovať svoje zážitky z miesta, kde sa budete cítiť ako v trópoch, hoci budete na severe a fascinujúci je aj pohľad na cestu Trollov zvrchu, ako táto cesta vznikla, to sa dočítate v tejto časti zápiskov. Verím, že som vo vás vzbudil záujem navštíviť túto krásnu krajinusmiley.

viac

Nórsko 3.časť - presun cez Vesteralen, Andenes, Abisko(Švédsko), presun na Nordkapp

Pridané: 23.09.2013 | Prečítané 3112 x

Bonžúúúúr, dobrodruhovia,
tak sa opäť hlásim z Nórska. Tentokrát som navštívil mesto, ktoré vyzeralo ako po vymretí, užil som si krásny výlet k veľrybám a spoznal som zaujímavého tvora, ktorý vyzerá ako lietajúci tučniak. Do NP Abisko vo Švédsku som to mal na skok, tak prečo to nevyužiť :). Viac sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

viac

Nórsko 2. časť - Presun Floro – Olden, Briksdalsbreen, RØROS, Nordland, Lofoty, Nusfjord, Svolvaer

Pridané: 16.09.2013 | Prečítané 3066 x

Zdravím všetkých dobrodruhov,
za posledné dni som toho zažil naozaj veľa a veľmi rád sa s vami o zážitky podelím. Zistil som napr., že v Nórsku je obrovskou módou mať trampolínu a navštívil som dedinku s najkratším názvom na svete. Ktorú? To sa dozviete v nasledujúcich riadkoch...

viac

NÓRSKO 1. časť- Kinsarvik, Utne, Bergen, Floro

Pridané: 09.09.2013 | Prečítané 3549 x

Božúúúúúúúúúúúúr, drahí priatelia!
V niekoľkých častiach by som vám rád sprostredkoval svoje zážitky z Nórska. Budem sa tešiť na vaše komentáre, pripomienky, rady či tipy. Verím, že spoločne spoznáme to najkrajšie, čo táto krajina ponúka, takže začíname :)

viac

ŠPANIELSKO, PORTUGALSKO 4. časť - Cabo de Roca, Sintra, NP Serra da Estrela, NP-do- Douro

Pridané: 29.07.2013 | Prečítané 3361 x

Bonžúúúr drahí priatelia, tých pár týždňov utieklo ako voda a moje cesty po Španielsku a Portugalsku sa priblížili k svojmu cieľu. Predtým vám však ešte sprostredkujem svoje zážitky z krásneho miesta, sídla portugalských kráľov – Sintra, prejdeme sa zákutiami NP Serra Da Estrela a celé to ukončíme lodným výletom po rieke Rio Douro. Príjemný čitateľský zážitok želám.

viac

ŠPANIELSKO, PORTUGALSKO 3. časť - presun do Portugalska, Albufeirou –Algarve, Lisabon

Pridané: 22.07.2013 | Prečítané 5126 x

Milí priatelia,

v tejto časti zápiskov sa presunieme zo Španielska do Portugalska, zájdeme sa pozrieť na úchvatnú pláž Praia da Rocha, ktorú by ste určite nemali počas návštevy Algarve vynechať a zistíme aj to, prečo sa Lisabon nazýva mestom tolerancie. Príjemné čítanie.

viac
© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.