[ Generál LeTenky]

Svoju kariéru som začal vo francúzskej armáde ako letec, kde som sa vďaka svojej usilovnosti a vynaliezavosti vypracoval až na hodnosť generála. Vtedy som sa rozhodol, že opustím vojenskú službu a svoje najlepšie roky venujem ľuďom. V súčasnosti spravujem portál, kde ľuďom pomáham s kúpou leteniek za čo najlepšie ceny. Precestoval som veľkú časť sveta, avšak väčšinou pracovne. Teraz som sa rozhodol, že sa naň chcem pozrieť ako dobrodruh.

Najnovšie články na blogu

JUŽNÁ AMERIKA 2. časť - MACHU PICCHU, TITICACA, LA PAZ, TIAHUANACO, POTOSÍ

Pridané: 13.01.2014 | Prečítané 3351 x

Bonžúúr, drahí priatelia, v tejto časti mojich zápiskov sa dostanete na čarovné Machu Pichu, možno sa vám zažiada vidieť na vlastné oči Titicaca a zistíte prečo tu už 12-ročné dievčatá nadobúdajú črty starien. A tiež sa dozviete prečo je život baníka v Potosí naozaj krátky.

viac

JUŽNÁ AMERIKA 1. časť - LIMA, PISCO, ATACAMA, AREQUIPA, CUZCO

Pridané: 06.01.2014 | Prečítané 2691 x

Bonžúúúúr, priatelia! Na svoju ďalšiu dobrodružnú cestu som sa vybral čo najmenej zaťažený. Batoh mal 10 kg. Počas letu som zažil aj poriadne turbulencie, tie ale neubrali nič z mojej túžby zažiť Južnú Ameriku na vlastnej koži.

viac

AUSTRÁLIA 4. časť - Kings Canyon, Alice Springs, Queensland Rock Paintings, Brisbane, Surfers Paradise

Pridané: 30.12.2013 | Prečítané 2534 x

Bonžúúúr, milí cestovatelia, a je tu posledná časť mojich zápiskov z Austrálie, tentokrát vám napíšem o tom, prečo neriskovať a nejazdiť s autom, ktoré nemá 4x4 po austrálskych dunách, pozrieme sa aj do slnečného Queenslandu a zakončíme to, ako inak – v raji – v Surfers Paradise.

viac

AUSTRÁLIA 3. časť - Melbourne, Adelaide, Ayers Rock

Pridané: 23.12.2013 | Prečítané 3001 x

Zdravím, dobrodruhovia,
cestovanie po Austrálii ma skutočne nadchlo. V tejto časti blogov sa prejdeme zákutiami Melbourne, Adelaide, spoznáme zviera s názvom echidna a dozviete sa, prečo je cestovanie austrálskymi cestami doslova divočinou.

viac

AUSTRÁLIA 2. časť - Peddys market, Blue Mountains, Silvester, Manly Beach, cestovanie po Austrálii

Pridané: 16.12.2013 | Prečítané 3628 x

Bonžúúr,drahí priatelia,
v tejto časti mojich zápiskov sa dozviete ako som oslnil Japonky svojím kuchárskym talentom a ako som na Manly beach zabudol, že je nový rok a u nás vlastne zima. Takisto začneme spoznávať aj viac z Austrálie ako len zo Sydney.

viac

AUSTRÁLIA 1. časť - Sydney, škola, austrálske Vianoce

Pridané: 09.12.2013 | Prečítané 4389 x

Zdravím, milí cestovatelia, hoci je tento cestopis skôr spomienkou do minulosti, verím, že vám veľa prezradí o Austrálii aj dnes a možno vás aj pobaví, ako mňa takto po rokoch. V prvej časti vám prezradím čím sú iné Vianoce u protinožcov.

viac

THAJSKO, KAMBODŽA 4. časť - PHUKET – PHI PHI DON, KO LANTA, KRABI, BANGKOK

Pridané: 25.11.2013 | Prečítané 5708 x

Zdravím všetkých dobrodruhov, to najkrajšie pre oči ma čakalo na záver mojich ciest – šnorchlovanie, potápanie, pláž po ktorej sa preháňal aj Leonardo DiCaprio a smaragdový Budha. No a zistil som, že rozoznať transvestitu od „skutočnej ženy“ nie je na prvý pohľad vôbec jednoduché....

viac

THAJSKO, KAMBODŽA 3. časť - SIHANOUK VILLE, TRAT, KOH CHANG, PATTAYA

Pridané: 18.11.2013 | Prečítané 3202 x

Ahojte, priatelia, po silných a smutných zážitkoch z S-21 sa v tejto časti zápiskov dostaneme k príjemnejším veciam – šnorchlovaniu, jedeniu a zbližovaniu s krokodílmi :). Tešíte sa?

viac

THAJSKO, KAMBODŽA 2. časť – Bangkok, KAMBODŽA SIEM REAP, ANGKOR, PHNOM PENH

Pridané: 11.11.2013 | Prečítané 4344 x

Bonžúúúúúúúúúúúúr, cestovatelia,  v tejto časti mojich zápiskov vám prezradím čo-to o Bangkoku, ale najmä sa spolu pozrieme do Kambodže. Ono len samotná cesta tam bola zážitkom samým o sebe. Prečo sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

viac

THAJSKO, KAMBODŽA 1. časť - Bangkok, MAE SAI, CHIANG RAI, LAMPANG

Pridané: 04.11.2013 | Prečítané 2783 x

Bonžúúúúúúúúúúúúúúúúúúúr, milí moji,
zachcelo sa mi ujsť tomuto nepríjemnému, sychravému počasiu na miesto, kde je teplo a hlavne, kde je čo obdivovať (a nemyslím tým len krásne madmazelky:)). A tak som sa vybral do Thajska.

viac
© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.