[ Monika]

Nie som typ, ktorý by rád sedel doma na zadku a jeho pohľad by mal len jeden cieľ - smer "bedňa". Vždy vymýšľam, kam vytiahnem mojich chlapov na vzduch (ešteže sú za každú srandu). Rada idem len tak von na prechádzku, na bicykel, zaplávať si alebo si rada vybehnem s priateľmi na pivko. Veď kam sa dnes ponáhľať, i tak čas beží veľmi rýchlo.

Ďalšie články

Najčítanejšie

03.11.2010
Neodolateľné Tučepi
7752 prečítaní
02.08.2010
Samostatne cestujúce deti
6978 prečítaní
31.08.2010
Vernostné programy leteckých spoločností
5347 prečítaní
31.08.2011
Dovolenka autom či lietadlom?
4491 prečítaní
22.02.2012
Dovolenka do Chorvátska letecky
4428 prečítaní

Lyžovačka Zuberec

Pridané: 15.03.2012 | Prečítané 3394 x

Čo by to už bola za zima, keby nebolo poriadnej lyžovačky. Ešte v decembri sme ani nedúfali, že bude sneh a v januári nás nič iné nezaujímalo len dohodnúť sa na termíne, kedy by sme navštívili slovenské lyžiarske svahy.

Malému sme kúpili lyže od známych aj s lyžiarkami, prilbu sme požičali a mohli sme vyraziť smer Zuberec. Každým kilometrom bližšie k cieľu teplota klesala a snehu bolo viac a viac. Tešili sme sa s tejto snehovej nádielky nakoľko minulý rok sme boli radi, že je aspoň technický sneh na zjazdovke.

V Žiline sme sa zastavili kúpiť kukly pod prilby, v Dolnom Kubíne sme dokúpili potraviny, ktoré nám ešte chýbali, keďže sme bývali v súkromí a variť sme si museli sami a hor sa rýchlo lyžovať.

Po príchode do Zuberca bolo krásnych -20°C zhruba o 14tej hodine. Na svahu Janovky sa lyžovalo pomerne veľa ľudí na taký mráz ale i my sme si čoskoro zvykli. Stále v pohybe a sem tam v bare nás udržiavalo v teple. Keďže sa syn nevedel dočkať, tak sme museli vyskúšať lyže hneď a napočudovanie mu to išlo vynikajúco a ako my, i on mal z toho obrovskú radosť.

V noci klesala teplota až k -32°C, ráno by ste auto nenaštartovali a ani nevytiahli päty z chalupy ,i keď doobeda kedy bolo cca -25°C boli jedinci, ktorí bez problémov lyžovali. Večerné lyžovanie bolo kvôli nízkym teplotám do odvolania zrušené. My sme chodili na svah po 12-tej hodine kedy bolo už príjemnejšie.

Svah Janovky môžem vrelo odporučiť začiatočníkom, pokročilým a aj deťom, ktoré sa chcú naučiť lyžovať, keďže na svahu sú až dve lyžiarske škôlky s milými inštruktormi.

Terén bol upravený, pri vleku sa čakalo minimálne a aj tí, ktorí nelyžujú sa mohli zabaviť sánkovaním alebo bobovaním kúsok pod vlekom.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.