[ Monika]

Nie som typ, ktorý by rád sedel doma na zadku a jeho pohľad by mal len jeden cieľ - smer "bedňa". Vždy vymýšľam, kam vytiahnem mojich chlapov na vzduch (ešteže sú za každú srandu). Rada idem len tak von na prechádzku, na bicykel, zaplávať si alebo si rada vybehnem s priateľmi na pivko. Veď kam sa dnes ponáhľať, i tak čas beží veľmi rýchlo.

Ďalšie články

Najčítanejšie

03.11.2010
Neodolateľné Tučepi
7743 prečítaní
02.08.2010
Samostatne cestujúce deti
6973 prečítaní
31.08.2010
Vernostné programy leteckých spoločností
5341 prečítaní
31.08.2011
Dovolenka autom či lietadlom?
4483 prečítaní
22.02.2012
Dovolenka do Chorvátska letecky
4421 prečítaní

Dovolenka autom či lietadlom?

Pridané: 31.08.2011 | Prečítané 4482 x

Prvýkrát lietadlom, troška nervozita z nového cestovania, ale čo už, veď za dve hodiny sa kúpem, to vydržím. Tak sme vyrazili o 15:30 z miesta nášho bydliska do Bratislavy.  

Cesta na letisko ubehla rýchlo, trvala asi 1,5 hodiny. Na letisku sme dve hodiny pred plánovaným odletom. Všetci sme sa veľmi tešili a hlavne náš trojročný syn. Také veľké lietadlá ešte nevidel. Nastupujeme do lietadla, priateľ ho okom prekontroloval či nie je poškodené, exteriér v poriadku a zvyšok necháme na mechanikov. wink

Cestou po schodíkoch náš syn začína váhať, či bol dobrý nápad cestovať lietadlom. Žiaľ, už nemal na výber. Hoci otázka „prečo nejdeme pešo“ napadla v tom momente i mne. Prvá myšlienka „veď to lietadlo bolo zvonku také gigantické a ja sa cítim ako v konzerve“. To asi začala pôsobiť moja klaustrofóbia. Pred vzlietnutím malá inštruktáž a letíme. Super adrenalín to na kolotočoch asi nezažijem. Sme vo vzduchu, letuška nám oznámi, že sa bude podávať občerstvenie, priateľ sa veľmi potešil - mňam bageta, mňam dve bagety...taký hlad mal. Jedlo síce nachvíľu zmenilo myšlienky, ale pocit sardinky z konzervy som celý let z hlavy nedostala.

 

Dvakrát hurá, pristávame cca o 22:30, v duchu počítam hodiny, ale stále mi to nesedí „veď za dve hodiny sa kúpem“ ešte kúpiť víza, zobrať kufre a hurá do hotela. Čakanie na kufre bolo komické, všetci brali veci len tie naše akosi nikde. Zrejme sú naspodku, utešujeme sa a zrazu vidíme našu batožinu. Ešte taká malá rada - pivo majú aj v Turecku, nakoľko tie naše Plzne to nevydržali a otvorili sa po ceste.

Cesta na hotel ďalšia hodina a pol, ubytovanie ďalšia pol hodina. Počítam čistý čas odkedy sme opustili domov a vychádza mi osem hodín cesty. Ďakujem pekne, to som za tento čas i v Chorvátsku, takže o rok už to bude opäť autom, do ktorého si zbalím všetko, čo potrebujem, poprípade skúsime Slovensko alebo Čechy a ručím za to, že to bude fajn.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.