[ Monika]

Nie som typ, ktorý by rád sedel doma na zadku a jeho pohľad by mal len jeden cieľ - smer "bedňa". Vždy vymýšľam, kam vytiahnem mojich chlapov na vzduch (ešteže sú za každú srandu). Rada idem len tak von na prechádzku, na bicykel, zaplávať si alebo si rada vybehnem s priateľmi na pivko. Veď kam sa dnes ponáhľať, i tak čas beží veľmi rýchlo.

Ďalšie články

Najčítanejšie

03.11.2010
Neodolateľné Tučepi
7743 prečítaní
02.08.2010
Samostatne cestujúce deti
6973 prečítaní
31.08.2010
Vernostné programy leteckých spoločností
5341 prečítaní
31.08.2011
Dovolenka autom či lietadlom?
4483 prečítaní
22.02.2012
Dovolenka do Chorvátska letecky
4422 prečítaní

Dovolenka do Chorvátska letecky

Pridané: 22.02.2012 | Prečítané 4421 x

I keď sa momentálne tešíme ešte z krásnej zimy, každý z nás už možno pomyslel na dovolenku v lete.

Každoročne väčšina Slovákov zamieri k Jadranskému moru do známeho Chorvátska. Väčšina cestujúcich preferuje cestu autom, „nešoféri“ autobusom alebo lietadlom.

Ak by ste sa rozhodli pre cestu lietadlom je možné letieť z Bratislavy alebo Košíc do Zadaru, Splitu a Rijeky. Väčšina letov sa začína od 16.6. a končí v septembri. Do Zadaru a Splitu sa odlieta v sobotu a do Rijeky sa odlieta vo štvrtok. Nová trasa pribudla z Košíc do Dubrovníka, kde sa lieta cez Bratislavu a medzipristátie trvá cca 30 minút. S týmto prestupom sa môžete stretnúť i pri lete do Rijeky. Tieto destinácie je možné zakúpiť i s odletom z Viedne, prípadne z Budapešti.

Čo sa týka cien platí aj pri týchto destináciách pravidlo, čím skôr zakúpite letenku, tým lepšie a lacnejšie. Pre tých, ktorí majú ubytovanie mimo príletových destinácií môžu využiť služby cestovných kancelárií, ktoré poskytujú transfer z/na letisko. Najčastejšie sú to transfery z/do Splitu, ale aj z/do Dubrovníka  ktorý sa nachádza skoro až na samom juhu Chorvátska. Transfer sa vo väčšine uskutočňuje v niekoľkých miestnym minibusoch.

Nesmiete však sa zabudnúť, že keď letíte lietadlom je obmedzený hmotnostný limit batožiny, preto si vždy pred cestou zistite váhový limit do podpalubia, a tiež  rozmery príručnej batožiny pretože každá spoločnosť môže mať iné podmienky na prepravu.

Tiež nezabudnite na poistenie liečebných nákladov do zahraničia, aby vás v prípade potreby ošetrili a nemuseli ste si pri väčších zákrokoch hradiť všetky náklady sami.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.