[ Monika]

Nie som typ, ktorý by rád sedel doma na zadku a jeho pohľad by mal len jeden cieľ - smer "bedňa". Vždy vymýšľam, kam vytiahnem mojich chlapov na vzduch (ešteže sú za každú srandu). Rada idem len tak von na prechádzku, na bicykel, zaplávať si alebo si rada vybehnem s priateľmi na pivko. Veď kam sa dnes ponáhľať, i tak čas beží veľmi rýchlo.

Ďalšie články

Najčítanejšie

03.11.2010
Neodolateľné Tučepi
7743 prečítaní
02.08.2010
Samostatne cestujúce deti
6973 prečítaní
31.08.2010
Vernostné programy leteckých spoločností
5340 prečítaní
31.08.2011
Dovolenka autom či lietadlom?
4482 prečítaní
22.02.2012
Dovolenka do Chorvátska letecky
4421 prečítaní

Neodolateľné Tučepi

Pridané: 03.11.2010 | Prečítané 7742 x

Každý rok pri plánovaní dovolenky premýšľam o destinácii, ktorú by som chcela s mojou rodinu navštíviť, ale vždy skončíme v Chorvátsku - v meste Tučepi. Prvýkrát som Tučepi navštívila s priateľom v roku 2007. Nevedeli sme do čoho ideme, ale tešili sme sa, koniec koncov ako na každú našu spoločnú dovolenku v Chorvátsku.

Od prvého dňa, čo sme do Tučepov prišli, som vedela, že tu nie som poslednýkrát. V roku 2009 sme tu boli už so synom, ktorý, keď zbadal toľko kameňov na pláži,  bol asi najšťastnejší chlapec na svete. Tento rok sme prišli znova,  a to sme ho pre zmenu nemohli dostať z vody. 

 

 

Mesto je úžasné v každom smere. Všetko tam je blízko, takže ak tam idete autom ako my, nemusíte ho vytiahnuť ako je týždeň dlhý. Rozmýšľali sme či nepôjdeme letecky do Splitu, a potom transférom je to cca 70km cesty. Cesta lietadlom trvá síce podstatne kratšie ako autom, ale veci a potraviny si nemôžte zobrať až v takom množstve ako do kufra auta.

 

 

Apartmán sme mali cca 40 metrov od mora, ktoré je neuveriteľne čisté, priezračné a vhodné pre malé deti, začínajúcich plavcov aj vytrvalých potápačov. Pláž je kamienková s možnosťou prenájmu ležadla za poplatok. Skoro po celej pláži sú borovice, ktoré vytvárajú tieň a chránia tak pred pálivým slnkom. Popri pláži sa nachádza dlhá promenáda, ktorá je ako stvorená na prechádzky popri mori a zapadajúcom slnku. Samozrejme nechýbajú obchody, kaviarne, reštaurácie, bary, historické centrum mesta či prístav.

 

 

Ak máte deti ako my, určite neváhajte a navštívte Tučepi, je to miesto priam určené pre rodiny s deťmi. Snáď každý druhý pár tam tlačil kočík alebo držal za ruku svoju ratolesť. Pri hoteli Alga sa nachádza detské ihrisko, kde sa deti zahrajú a rodičia posedia pri kávičke. Tiež tu nechýbajú vodné adrenalínové športy, trampolíny a klub vodných pólistov.

 

Dobro došli u Tučepi!

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.