[ Monika]

Nie som typ, ktorý by rád sedel doma na zadku a jeho pohľad by mal len jeden cieľ - smer "bedňa". Vždy vymýšľam, kam vytiahnem mojich chlapov na vzduch (ešteže sú za každú srandu). Rada idem len tak von na prechádzku, na bicykel, zaplávať si alebo si rada vybehnem s priateľmi na pivko. Veď kam sa dnes ponáhľať, i tak čas beží veľmi rýchlo.

Ďalšie články

Najčítanejšie

03.11.2010
Neodolateľné Tučepi
7741 prečítaní
02.08.2010
Samostatne cestujúce deti
6972 prečítaní
31.08.2010
Vernostné programy leteckých spoločností
5340 prečítaní
31.08.2011
Dovolenka autom či lietadlom?
4480 prečítaní
22.02.2012
Dovolenka do Chorvátska letecky
4421 prečítaní

Samostatne cestujúce deti

Pridané: 02.08.2010 | Prečítané 6971 x

Častokrát počujem z okolia, od známych a priateľov, ako by radi pustili svoje ratolesti do zahraničia či už len tak na návštevu k svojim blízkym alebo za štúdiom cudzích jazykov, sezónnou brigádou či prácou. Je úplne jedno koľko rokov majú v čase, keď chcú vycestovať, stále totiž budeme mať o ne starosť, pretože to vždy boli a budú naše deti. Aj pri doprave do zahraničia preto premýšľame, ktorý spôsob bude pre ne najvhodnejší a najbezpečnejší.

Možností, ako sa deti môžu dostať do zahraničia, je niekoľko. Posadíme ich do autobusu či vlaku, ktorý ich dovezie na požadované miesto, ale s vedomím, že cesta potrvá niekoľko hodín a od pohodlia to tiež bude mať ďaleko. A čo lietadlo?

 

 

Kúpime deťom letenku, „odovzdáme“ ich na letisku a pri vystupovaní ich zasa vyzdvihnú v cieľovom mieste. Poviete si: „Veď prečo nie?!“ No nie u všetkých leteckých spoločností, to prebieha tak jednoducho, ako by sme si to my predstavovali. Preto je veľmi dôležité zistiť potrebné informácie na prepravu detí, ako je napr. veková hranica, od akej môže ísť dieťa samo, a podľa toho letenku zakúpiť. Pokiaľ nechcete nechať dieťa letieť samo, alebo sa dieťa samo letieť bojí (ale je už vo veku kedy je to povolené) môžete sa opýtať na službu asistencie či sprievodu pre maloleté deti. Ak letecká spoločnosť takúto službu poskytuje, oznámi vám cenu za asistenciu na daný úsek letu a v prípade vášho kladného rozhodnutia službu vyžiada a následne vám podá informáciu, či bude doprovod zabezpečený.

 

 

Ak je vaše dieťa vo veku kedy nemôže letieť samo, automaticky je nutné mu sprievod vyžiadaťza danú službu zaplatiť. Vždy pri zabezpečovaní služby „deti bez sprievodu“ je nutné nahlásiť predajcovi letenky tieto údaje: meno osoby, ktorá dieťa „odovzdá“ v mieste odletu, jeho adresu a telefón a meno osoby, ktorá dieťa vyzdvihne v cieľovej destinácii, tiež jeho adresu a telefón. Na letisku sa budú tieto údaje vypisovať znova, nakoľko sa musia zhodovať s tými, ktoré sme nahlásili do zakúpenej letenky.

 

 

Pri záujme o leteckú dopravu samostatne cestujúcich detí sa vždy informujte u agentúry či leteckej spoločnosti, či je služba z ich strany možná a ak áno, za akých podmienok túto službu poskytujú.

 

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.