[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

Nechcite ich rozhnevať!

Pridané: 09.05.2011 | Prečítané 3228 x

Keď sa povie letuška, väčšina z nás si predstaví subtílnu dievčinu, ktorá by nedokázala ublížiť ani muche. Svoju predstavu letušky by ste však mali čo najrýchlejšie zmeniť pri letuškách hongkonských aeroliniek.

Hongongské aerolínie prišli s jedinečným nápadom – naučia svojich leteckých sprievodcov bojovému umeniu Kung Fu. Predstavitelia aeroliniek chcú týmto krokom pomôcť letuškám so zvládaním nedisciplinovaných pasažierov, ktorí môžu byť aj nebezpeční.

 

Minimálne trikrát do týždňa sa totiž v lietadle objavia cestujúci, ktorí sú pod vplyvom alkoholu a ich zvládnutie býva neraz náročné. Letušky sa však bojovému umeniu neučia preto, aby pasažierov zastrašovali, aby hlavne, aby ich chránili pred tými menej disciplinovanými.

 

 

Pokiaľ ide o samotné bojové umenie ta to sa nazýva Wing Chun – a toto spája v sebe to najlepšie z Kung Fu štýlov a jeho veľkou výhodou je to, že je využívané na boj zblízka. Teda je ideálne pre lietadlo a jeho malé, uzavreté priestory. Toto bojové umenie sa považuje skôr za „jemnejšie“, avšak počas ofenzívy rozhodne na vás ako „jemnejšie“ pôsobiť nebude, pretože dobre mierené ťahy sú zamerané na krk, nos a intímne časti tela.

 

 

V reálnej praxi sa vyskytol jeden prípad, kedy mladá letuška mohla využiť nadobudnuté poznatky, len teda možno v trochu inom prevedení, akoby sme čakali... Dvadsaťdvaročná letuška Lumpy Tang sa musela postarať o opitého cestujúceho, ktorému prišlo nevoľno.

 

 

Vďaka tréningu si vraj zlepšila fyzickú kondíciu a mohla sa postarať o obézneho opitého muža. Lumpy Tang nastúpila na pozíciu letuška len nedávno a vyjadrila sa, že počiatočné reakcie na výcvik boli skôr zmiešané, avšak neskôr sa jej tento „šport“ zapáčil. Keďže sa nedá dopredu predpovedať, čo sa v lietadle stane, toto bojové umenie je veľmi rýchle, a tak umožňuje aj veľmi rýchlo reagovať aj na nepredvídateľné situácie.

 

 

No ktovie, či s podobným nápadom prídu aj európske aerolinky. Nechajme sa prekvapiť.

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.