[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7793 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7074 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6728 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6417 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6228 prečítaní

Lyžovačka vo Vrátnej doline

Pridané: 15.12.2010 | Prečítané 3301 x

Babie leto,  pochmúrna sychravá jeseň sú za nami a vonku začínajú poletovať prvé vločky. Zima patrí tiež medzi moje obľúbené ročné obdobie, hlavne keď napadne veľa snehu a dá sa vyraziť na hory na lyžovačku.

Medzi moje obľúbené lyžiarske stredisko patrí Vrátna. Pripomína mi moje detstvo, pretože som tu už viac ako pred 20-timi rokmi  trávila zimné lyžovačky s rodinou a odvtedy sa sem vždy rada vraciam.

 

Za tých pár rokov sa tu toho nezmenilo veľa, zjazdovky, a tiež niektoré typické reštaurácie sú stále na svojom pôvodnom mieste. Pribudli však nové vleky, sedačková lanovka, snežné delá, požičovne lyží so servisom, detské škôlky pre tých najmenších lyžiarov, ubytovacie a stravovacie zariadenia. Zjazdovky bývajú upravené, len škoda, že v posledných rokoch musíme lyžovať viac na umelom snehu ako na prírodnom.

 

 

Stredisko ponúka tieto hlavné lokality, a to Starý Dvor – Paseky, Poludňový Grúň, Príslop a ChlebChleb a Oštiepková mulda. Strediská ponúkajú 12 vlekov a 2 lanovky – 4-sedačkovú a kabínkovú lanovku na Chleb. V stredisku sú zjazdovky všetkých náročností. Lyžiari si môžu vybrať ľahké, stredne ťažké ale aj náročné zjazdovky v celkovej dĺžke 14600 km. Pre tých, ktorí maju radi večerné lyžovanie je pripravená zjazdovka dlhá 1500 m.

 

Stredisko má vybudované bežkárske trate, skialpinistické trate a aj obľúbený snowboardový park s dvoma skokmi a piatimi prekážkami. V bezprostrednej blízkosti sedačkovej lanovky je veľké udržiavané bezplatné parkovisko. Lyžiari si môžu vybrať z bohatej ponuky skipassov podľa svojich potrieb. 

 

Pre nelyžiarov je určite príjemné vyviezť sa lanovkou na Chleb alebo na Poludňový Grúň a vychutnať si krásne pohľady na Veľký a Malý Rozsutec i najkrajšiu dolinu Malej Fatry. Vrátna ponúka relax, šport, zábavu v krásnom a čistom prostredí, a preto tvrdím, že je to miesto, kde sa vždy rada vrátim.

 

Dúfam, že som vás navnadila a teraz len zostáva čakať, či nám počasie bude priať a najbližšie sa teda stretneme na svahu smiley

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.