[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7754 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7058 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6718 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6409 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6221 prečítaní

Navštívili sme exotický Egypt

Pridané: 30.09.2010 | Prečítané 6408 x

Ani neviem prečo, ale Egypt nepatril medzi dovolenkové miesto, kde by som túžila stráviť pár dní oddychu a relaxu. Tento rok to bolo rozhodnutie na poslednú chvíľu, všetko sa vypredalo a nakoniec nás vietor zavial do Hurghady.

Nebolo by zlé odbehnúť si aj teraz, v sychravých jesenných dňoch, vyhriať sa do slnečného Egypta.

 

Egypt leží na dokonalom mieste, vďaka ktorému má podnebie, ktoré umožňuje celoročné kúpanie v Červenom mori. Vďaka prístupným cenám si dnes exotickú dovolenku môže užiť skoro každý. Teplota vzduchu koncom augusta bola asi 40 stupňov C a voda v mori bola tiež dostatočne prehriata, pripadali sme si, akoby sme sa kúpali v teplom čaji.

 

Egypt ponúka okrem čistého mora, krásnych pláží aj turisticky atraktívne miesta. Sú to hlavne výlety do Luxoru Káhiry. Pre nás bolo veľmi horúco, aby sme sa na tieto miesta vybrali, takže snáď sa nám to pri budúcej návšteve podarí.

 

Hurghada patrí medzi najnavštevovanejšie a najväčšie letovisko, s dĺžkou približne 50 km a perfektne vybudovanými hotelovými rezortmi, výbornou stravou, službami a čistými plážami s podmorským svetom. Stretli sme sa tu s ľuďmi, ktorým stačí pohľad na more a relaxujú v bazénoch, ktoré sú tiež na úrovni a deti sa tu určite vyšantia na tobogánoch.

 

 

Náš hotel sa nachádzal v južnej časti Hurghady. Juh je známy širokými piesočnatými plážami s pozvoľným vstupom do mora, ktoré sú ideálne hlavne pre deti a neplavcov, čo my nie sme. Takže plávanie v šírom mori sme si veľmi neužili. Jeden deň pobytu sme si vyhradili na výlet loďou na ostrov Giftun, spojený so šnorchlovaním, potápaním a zastávkami pri koralových útesoch. Na tento ostrov smerujú denne desiatky lodí s turistami. Ostrov je známy krásnymi plážami a neuveriteľne čistým morom. Ak budete mať šťastie okrem farebných rybičiek uvidíte aj delfínov.

 

Sedem dní ubehlo ako voda a môžem povedať, že ani Egypt nesklamal. Určite sa sem ešte niekedy vrátime, pretože sme si vlastne skoro nič, čo v Egypte treba vidieť, nepozreli smiley

 

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.