[ Barborka]

Je cestovanie ako cestovanie? Vo svojom blogu vám rada priblížim odpoveď na túto i mnohé ďalšie otázky. Zaujímavosti z oblasti cestovného ruchu spríjemnia vaše voľné chvíle. V treskúcej zime príjemne zohrejú, pri horúcich slnečných lúčoch vytvoria jemný vánok príjemných predstáv či spomienok...

Ďalšie články

Najčítanejšie

10.10.2013
Ako zmeniť zaplatenú letenku?
13993 prečítaní
16.08.2012
Čo ponúka Podgora
4869 prečítaní
14.05.2013
Myjava a "myjafské" kopanice :)
4568 prečítaní
06.06.2012
Individuálna dovolenka v Chorvátsku
4071 prečítaní
17.04.2012
Liverpool
3245 prečítaní

Liverpool

Pridané: 17.04.2012 | Prečítané 3244 x

Po dlhom rozhodovaní, kam budú viesť moje ďalšie cesty, som sa rozhodla navštíviť mesto Liverpool. Tento metropolitný okres v Spojenom kráľovstve láka turistov nielen svojou históriou, ale i veľkými možnosťami na príjemné nakupovanie.

Ráno som si zbalila veci a vybrala som sa spoznávať krásy mesta. Let spoločnosťou Ryanair neprekonal moje očakávania, a tak som sa tešila, kedy konečne vstúpim na letisko Johna Lennona. Krásny slnečný deň bol pred nami a mňa čakali krásne tri dni v tomto meste.

Po ubytovaní u známych som chcela preskúmať históriu tohto mnohými ospevovaného miesta. Začala som teda v miestnej galérii Walker Art Gallery a Tate Liverpool.

Nemožno opomenúť ani prístav v Liverpoole, ktorý by isto vedel rozprávať mnohé príbehy. Presne tak isto, ako i legendárne múzeum skupiny Beatles, ktoré ani jeden turista nemôže obísť bez toho, aby nazrel do tajov tejto legendárnej kapely.

Keďže nie som veľký milovník histórie, vybrala som sa teda iným smerom spoznávania mesta. Štadióny Goodison Park a Anfield už z diaľky vyžarovali neskutočnú atmosféru. Futbalový zápas sa mi, žiaľ, na nich nepodarilo zastihnúť, no i tak to bol veľký zážitok.

Ako posledný krok tohto výletu v Liverpoole boli milované nákupy. Čo by to bol predsa za výlet bez poriadnych „suvenírov“? A tak som zamierila do miestnych obchodíkov. Topánky v obchode New Look, oblečenie v trojposchodovom Primark-u. Každá žena by si prišla na svoje.

Po úmornom nakupovaní nás prepadol hlad. V centre Liverpoolu nájdete i reštauráciu známeho kuchára Jamieho Olivera, no na naše veľké sklamanie to bola iba jedna z jeho reštaurácii, a teda samotného majiteľa by ste tu hľadali márne. Aj napriek tomu bolo pohostenie v reštaurácii kulinárskym zážitkom.

Po krásnych slnečných dňoch strávených v Liverpoole sme si zbalili kufre a vymýšľali, kam povedú naše ďalšie cestovateľské kroky.

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.