[ Barborka]

Je cestovanie ako cestovanie? Vo svojom blogu vám rada priblížim odpoveď na túto i mnohé ďalšie otázky. Zaujímavosti z oblasti cestovného ruchu spríjemnia vaše voľné chvíle. V treskúcej zime príjemne zohrejú, pri horúcich slnečných lúčoch vytvoria jemný vánok príjemných predstáv či spomienok...

Ďalšie články

Najčítanejšie

10.10.2013
Ako zmeniť zaplatenú letenku?
14003 prečítaní
16.08.2012
Čo ponúka Podgora
4878 prečítaní
14.05.2013
Myjava a "myjafské" kopanice :)
4574 prečítaní
06.06.2012
Individuálna dovolenka v Chorvátsku
4075 prečítaní
17.04.2012
Liverpool
3252 prečítaní

Čo ponúka Podgora

Pridané: 16.08.2012 | Prečítané 4877 x

Pri rozhodovaní, kam naše kroky povedú tento rok, sme sa rozhodli navštíviť mesto Podgora v Chorvátsku. Odporúčania na návštevu tejto lokality boli viac ako kladné, a tak sme sa i my rozhodli spoznať túto časť Chorvátska.

Na cestu sme vyrazili v piatok večer. Niektorí šoféri nám toto riešenie neodporúčali, pretože sa cez víkendy menia turnusy a na cestách sa očakávala katastrofálna situácia, no opak bol pravdou. Zvolili sme trasu cez Maďarsko, kde bola v noci na všetkých diaľniciach bezproblémová situácia. Na miesto sme dorazili v raňajších hodinách. Ubytovanie sme mali rezervované vopred, a tak sme nemuseli riešiť po únavnej a dlhej ceste ešte túto otázku.

Keďže sme boli veľká skupina (10 osôb), bolo by príliš náročné hľadať ubytovanie priamo na mieste. Apartmán, v ktorom sme bývali sa nachádzal približne 300m od mora. Bol plne vybavený a pre nás absolútne vyhovujúci. Jedinou nevýhodou apartmánu bolo, že sa nachádzal na vyvýšenom mieste a tak sme každý deň na ceste z pláže museli trošku zabrať kým sme vyšli mierny „stupák“ ( čo v tom teple bolo pre niektorých účastníkov celkom náročná úloha smiley).

Veľmi milo nás prekvapila pláž, na ktorej bolo síce dosť ľudí a museli sme si každý deň hľadať vhodné miesto, no čistejšie more ako v Podgore sme v Chorvátsku ešte nezažili. Takisto bola pri pláži veľmi príjemná promenáda s množstvom kaviarní a malých obchodíkov ponúkajúcich množstvo suvenírov a milých zbytočností. Priamo na pláži sme tak mali možnosť sa osviežiť známym pivom Karlovačkom alebo Ožujskom, ktoré Chorvátsko ponúka. Cena tohto piva sa v Podgore pohybuje od 13 do 20 HRK.

Takisto veľmi oceňujeme i miestne reštaurácie ponúkajúce množstvo domácej kuchyne ako napríklad kalamáre, ktoré sme mali možnosť ochutnať. Veľkou atrakciou bol i T-bone steak, ktorý nás takisto, ako množstvo ďalších turistov, ohúril svojou vynikajúcou chuťou.

Po pár dňoch strávených na pláži sme sa rozhodli podniknúť výlet. V miestnej požičovni sme si požičali cestné skútre. Cena sa nám zdala prijateľná (300HRK pre dve osoby), a tak sme si ich na deň požičali. Nakoľko sa skútre dali zapožičať presne na 24 hodín, zobrali sme si ich už večer a vyrazili spoznávať krásy Makarskej riviéry.

Večer bola plná turistov, zábavy a smiechu. Po chorvátskych cestách sa nám v noci nešlo príliš isto, keďže boli plné cesty áut a turistov. Tak sme sa rozhodli na ďalší deň pre iný plán. Vybrali sme sa na ostrov Hvar. Vstali sme skoro ráno, aby sme na cestách opäť nezastihli veľkú premávku a po približne hodine a pol sme prišli do Drveníka, kde sme sa nalodili na Jadroliniu.

Cesta na náprotivný ostrov Hvar trvala približne pol hodinu. Slniečko pieklo a my sme túto chvíľku využili na oddych. Na Hvare sme sa rozhodli preskúmať iba okraj ostrova, pretože sme mali iba 5 hodín na dobrodružnú výpravu po ostrove. Čas nás tlačil najmä preto, lebo trajekt mal v ten deň posledný odchod okolo siedmej. Okraj ostrova Hvar bol smutný, prázdny. Cesty boli takisto prázdne, a tak sme sa mohli dosýta vyjašiť na motorkách.

Prvá naša zastávka smerovala do priezračnej lagúny. Na naše veľké sklamanie sme zastavili na odľahlom mieste, kde bolo treba za vstup na pláž platiť. Tak sme sa v ceste vybrali ďalej a zastavili sme na odľahlej pláži asi 50km od prístavu, kde sme vystúpili.

Scéna ako z filmu - odľahlá pláž, jeden opustený domček, malá loďka ukotvená neďaleko staručkého móla a jeden pár starších ľudí. Vykúpali sme sa a zmorení teplom sme sa vybrali späť do prístavu, kde sme šťastní privítali loď, ktorá nás prepravila na druhý breh. Bol to pre nás neopísateľný zážitok, no skútre si viac v Chorvátsku asi nepožičiame smiley.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.