[ Barborka]

Je cestovanie ako cestovanie? Vo svojom blogu vám rada priblížim odpoveď na túto i mnohé ďalšie otázky. Zaujímavosti z oblasti cestovného ruchu spríjemnia vaše voľné chvíle. V treskúcej zime príjemne zohrejú, pri horúcich slnečných lúčoch vytvoria jemný vánok príjemných predstáv či spomienok...

Ďalšie články

Najčítanejšie

10.10.2013
Ako zmeniť zaplatenú letenku?
13993 prečítaní
16.08.2012
Čo ponúka Podgora
4869 prečítaní
14.05.2013
Myjava a "myjafské" kopanice :)
4568 prečítaní
06.06.2012
Individuálna dovolenka v Chorvátsku
4071 prečítaní
17.04.2012
Liverpool
3244 prečítaní

Individuálna dovolenka v Chorvátsku

Pridané: 06.06.2012 | Prečítané 4070 x

Všetko sa to začalo jednou nevinnou myšlienkou - kam sa pobrať tento rok na letnú dovolenku a kde nabrať nové sily a hlavne bronz? Odpoveď na túto myšlienku nenechala na seba dlho čakať.

Tento rok som sa rozhodla navštíviť mnohými turistami milovanú krajinu - Chorvátsko. K môjmu prevratnému nápadu sa pridalo zopár ďalších členov výpravy, a tak nás zrazu bolo desať. Všetci sa nadchýnali myšlienkou, aká bude táto dovolenka super, no vo vzduchu stále visela jedna nevyriešená otázka- ubytovanie. Boli sme si vedomí toho, že zohnať ubytovanie pre desať ľudí bude viac ako náročné. Tak sme začali s pátraním. Zvolali sme celú skupinu na bojovú poradu, kde sme chceli dôkladne premyslieť najmä miesto nášho pobytu.

Samozrejme, ako to pri väčších skupinách býva, na ničom zásadnom sme sa nedohodli. Celú akciu preto museli zobrať do rúk, ako obvykle, ženy smiley. Chceli sme sa predsa dopátrať k istým záverom, a tak sme naše návrhy dali chlapom iba na schválenie. Vytiahli sme mapu Chorvátska, fľašu dobrého vínka a ako správne „scestované“ ženy sme začali hľadať tú „našu“ destináciu.

Ako prvé sme si stanovili kritériá, ktoré trochu zúžia náš výber. Chceli sme ubytovať skupinu desiatich osôb do apartmánu, kde sa viac ľudí nezmestí, nakoľko sme chceli mať svoj pokoj a súkromie. Ďalšou dôležitou podmienkou bola vzdialenosť od mora. Všetci sme sa zhodli, že to nemôže byť viac ako 200 metrov. Kto by sa predsa trepal s nafukovačkou, krémami, osuškami a karimatkou viac ako 200 metrov smiley? Okrem iného, zo skúseností viem, že tých sľubovaných 200 metrov v popise majiteľa apartmánu nie vždy býva i skutočných 200 metrov wink. Preto sme nechceli nič nechať na náhodu. Kritériá boli zadané, a tak sme začali s výberom miesta.

Medzi návrhmi padali destinácie ako ostrov Pag, ktorý láka turistov najmä svojimi vychytenými každodennými párty. Nie nadarmo sa tento ostrov prezýva i „slovenská Ibiza“. Tento návrh sme ale po krátkom prieskume ubytovania v tejto lokalite zavrhli. Vzdialenosť od pláže bola vyhovujúca, no nikde sme nenašli ubytovanie pre našu skupinu s vyhovujúcou cenou (cenu 25EUR za noc na osobu totiž nepovažujeme za vyhovujúcu). Koniec koncov, nedalo sa ani nič iné čakať, slovenská Ibiza je predsa len finančne náročná.

Ďalším miestom, kam sme chceli zamieriť boli Tučepi. Nádherné more, pekné pláže, vzdialenosť k moru takisto vyhovujúca, nočný život nad očakávania. Bohužiaľ sme sa i v tejto destinácií stretli so sklamaním, nakoľko v dátume 13. júl, kedy je vrcholná sezóna v Chorvátsku, sme nenašli ani jednu voľnú izbietku. To nás ale ako správne ženy neodradilo a hľadali sme ďalej. Nemohli sme predsa vzdať príležitosť a vidinu dokonalej dovolenky a oddychu.

Naše ďalšie kroky (alebo posuny prstom na mape) mierili do destinácie s názvom Podgora. Referencie na túto lokalitu boli viac než priaznivé, takisto Podgora spĺňala naše kritériá a tak sme začali telefonovať a hľadať vhodné ubytovanie. Majitelia apartmánov majú síce v popise pri ponuke svojho apartmánu informáciu, že ovládajú okrem chorvátskeho jazyka i anglický, no opak bol pravdou.  Z desiatich kontaktovaných Chorvátov hovorili po anglicky možno dvaja. Tak sme sa dohovárali lámavým slovensko- chorvátskym jazykom, samozrejme s patričným prízvukom smiley.

Už keď sme boli na konci so silami a nedarilo sa nám v tejto plnej sezóne nájsť ani jednu izbičku, prišiel telefonát, ktorý nás zachránil. Majiteľka vily, ktorú sme kontaktovali bola veľmi milá. Naše požiadavky boli splnené, cena 13 EUR za osobu na noc bola viac než priaznivá, vzdialenosť k moru bola takisto ohromujúca, a tak sme sa rozhodli rezervovať si ubytovanie na našej vysnívanej dovolenke. Náš osudný deň je 13. júla, kedy sa chystáme na dobrodružno-oddychovú výpravu. Nafukovačky, plavky, krémy a iné životne dôležité pomôcky majú už svoje miesto v kufri. Zážitky, dojmy a postrehy z tejto cesty, ale až nabudúce...

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.