[ Barborka]

Je cestovanie ako cestovanie? Vo svojom blogu vám rada priblížim odpoveď na túto i mnohé ďalšie otázky. Zaujímavosti z oblasti cestovného ruchu spríjemnia vaše voľné chvíle. V treskúcej zime príjemne zohrejú, pri horúcich slnečných lúčoch vytvoria jemný vánok príjemných predstáv či spomienok...

Ďalšie články

Najčítanejšie

10.10.2013
Ako zmeniť zaplatenú letenku?
13993 prečítaní
16.08.2012
Čo ponúka Podgora
4869 prečítaní
14.05.2013
Myjava a "myjafské" kopanice :)
4568 prečítaní
06.06.2012
Individuálna dovolenka v Chorvátsku
4070 prečítaní
17.04.2012
Liverpool
3244 prečítaní

Pracovná cesta do Prahy

Pridané: 21.05.2012 | Prečítané 2566 x

Uplynulý mesiac som mala možnosť navštíviť prvýkrát mesto Praha. V minulosti som cez toto mesto iba prechádzala, prípade som cestovala ako mnohí z nás, prstom na mape.

Plná očakávaní som nastúpila do vlaku s predstavou o nezabudnuteľných dvoch týždňoch strávených v Prahe. Po únavnej ceste som vystúpila na hlavnom nádraží. Spočiatku pôsobilo chaoticky, no neskôr som sa zorientovala a zamierila na správny vchod do metra, ktoré ma malo dopraviť do hotela Brno, kde som sa chystala stráviť pár dní.

Na moje prekvapenie, zastávka metra s názvom Krížikova susedila hneď s vchodom do môjho hotela, takže nájdenie hotela nebolo až takou vedou, ako som si myslela. Po milom uvítaní na recepcii som sa vybrala oddýchnuť si do izby.

Izba bola veľmi vkusne zariadená (na rozdiel od chodby, ktorá ma na prvý pohľad dosť vystrašila). Tento hotel bol turisticky veľmi vyhľadávaný, nakoľko sa nachádzal 15 minút pešo od centra mesta, čo bola pre mnohých návštevníkov vynikajúca poloha. Počas celého môjho pobytu mali vypredané všetky izby, čo sa odrážalo i na menšom diskomforte, nakoľko steny hotela boli príliš tenké a bolo počuť každé jedno slov z chodby (najmä, keď hotel ubytoval študentov, ktorí si často užívali nočnú Prahu a vracali sa v neskorých nočných hodinách). Každopádne tento hotel odporúčam všetkým mládežníkom a študentom, ktorí idú do Prahy najmä za zábavou.

Praha ako mesto je, podľa mojej doterajšej skúsenosti, veľkým unikátom. Nočná Praha je neopakovateľným zážitkom, no veľmi ma prekvapilo Václavské námestie po zotmení. Toto miesto síce oplýva veľkou návštevnosťou i v noci, no tento fakt veľmi radi využívajú miestni tuláci a vreckári, ktorí sa práve na tomto mieste zoskupujú v noci častejšie, ako na iných miestach Prahy.

Vrelo odporúčam návštevu tohto krásneho mesta a samozrejme, nezabudnite ani na návštevu miestnych krčiem, ktoré vám ponúknu kvalitné české pivo.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.