[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7803 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7079 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6733 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6419 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6232 prečítaní

Stovežatá Praha

Pridané: 25.04.2012 | Prečítané 3281 x

Už oddávna je hlavné mesto Českej republiky – Praha, nazývaná aj „stovežatá Praha“. Presvedčiť sa o tom môžete na hociktorom mieste, kde sa v Prahe rozhliadnete. Veží a vežičiek je skutočne omnoho viacej ako tisíc.

Návšteva tejto historickej metropoly nad riekou Vltava, nám má vždy čo ponúknuť, aj keby sme tu prišli viackrát. Ja by som si tiež návštevu tohto krásneho mesta veľmi rada zopakovala.

Praha patrí medzi jedno z najpopulárnejších európskych miest, ulice pri hlavných pamiatkach sú zaplnené celoročne zvedavými turistami. Po Prahe je najlepšie pohybovať sa peši, električkami, autobusmi, a tiež metrom, ktoré je rýchle a spoľahlivé.

Riadiť auto v meste by bolo pre bežných turistov dosť odvážne (takže auto radšej zaparkujte pri hoteli). Sú tu bohaté možnosti ubytovania, vzdialených blízko od centra. Medzi najznámejšie pamiatky, ktoré nesmiete obísť patria Karlov most, Pražský orloj, Pražský hrad, Chrám sv.Víta.

Najviac fotografovanou a navštevovanou pamiatkou je Karlov most, je dlhý 515 metrov a široký 9,5 metra, má 16 oblúkov. Most uzatvárajú na obidvoch stranách veže, Staromestská mostecká a dve Malostranské. Pražský orloj tvorí významnú časť Staromestkej radnice. Orloj sa dá do pohybu každú celú hodinu, je to pre turistov vždy najočakávanejšia udalosť, keď sa 12 apoštolov dá do pohybu.

Pražský hrad sa nachádza v pokojnej pražskej štvrti Hradčany. Tu sa nedá obísť Katedrála sv. Víta. Hrad je sídlom prezidenta Českej republiky. Hrad a všetky pamiatky majú bohatú históriu. Ak budete mať čas skúste sa vyviezť na 327 metrov vysoký kopec v centre Prahy – Petřín, je tu rozhľadňa a bludisko s krivými zrkadlami smiley čo sa bude určite páčiť hlavne deťom (a zrejme nielen tým wink). Milovníci zvierat si nenechajú určite ujsť ani ZOO Praha v blízkosti, ktorej sa nachádza aj botanická záhrada. Toto je naozaj len pár tipov, čo si vybrať pri návšteve tohto mesta, je toho o mnoho viac...  

Je už len na vás, koľko dní sa tu zdržíte a kam všade vás vaše túlavé topánky zavedú...

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.