[ Barborka]

Je cestovanie ako cestovanie? Vo svojom blogu vám rada priblížim odpoveď na túto i mnohé ďalšie otázky. Zaujímavosti z oblasti cestovného ruchu spríjemnia vaše voľné chvíle. V treskúcej zime príjemne zohrejú, pri horúcich slnečných lúčoch vytvoria jemný vánok príjemných predstáv či spomienok...

Ďalšie články

Najčítanejšie

10.10.2013
Ako zmeniť zaplatenú letenku?
14001 prečítaní
16.08.2012
Čo ponúka Podgora
4871 prečítaní
14.05.2013
Myjava a "myjafské" kopanice :)
4572 prečítaní
06.06.2012
Individuálna dovolenka v Chorvátsku
4071 prečítaní
17.04.2012
Liverpool
3249 prečítaní

Miláno ako darček

Pridané: 08.03.2012 | Prečítané 2531 x

Pre niekoho neznámy pojem, pre iného mesto plné pamiatok, ďalší si mesto Miláno spája neodmysliteľne s módou. Pre mňa bol ešte donedávna tento pojem neznámou veličinou.

Už dlhšiu dobu som v sebe "dusila" svoje cestovateľské chúťky. Chýbalo len rozhodnutie, kde ich uspokojím a kam sa tentoraz vyberiem. Blížili sa Vianoce a ja som stála i pred každoročnou otázkou kupovania darčekov.

Po dlhom blúdení na stránke leteckej spoločnosti Ryanair a hľadaní vhodnej destinácie mi padli oči na mesto Miláno. Cenová relácia letenky sa pohybovala v rozmedziach nad moje očakávania, a tak som sa rozhodla spojiť príjemné s užitočným a darovať víkend v Miláne (samozrejme pre dve osoby) svojej drahej polovičke k Vianociam.

Darček zožal veľký úspech, a tak sme sa vybrali spoznávať krásy Milána. Letisko Bergamo nás privítalo niečím nový, nepoznaným. Nájsť cestu k autobusu, ktorý nás mal prepraviť priamo do mesta, bolo viac než jednoduché. Spokojní, že sme zvládli prvý level našej cesty, sme so záujmom sledovali okolie. Nadšenie vzrástlo a dych sa zatajil, keď sme vystúpili na starobylej autobusovej stanici s názvom Milano Centrale. Po dlhom blúdení a hľadaní nášho hotela sme so záujmom odložili kufre a vrhli sa do spoznávania okolia. Po prvej jazde metrom naše kroky viedli k Milánskej katedrále. Obchodníci v okolí samozrejme lákali turistov a nepríjemným spôsobom sa nám snažili vnútiť predmety, ktoré predávali.

Tento zážitok nás však neodradil a zamierili sme na Sforzovský hrad, v ktorom sa nachádza i múzeum a galéria. Po prvom dni plnom zážitkov z pamiatok sme sa večer vybrali preskúmať nočné Miláno. Prvé naše kroky viedli do reštaurácie na povestnú taliansku pizzu.

Pri vôni dobrého jedla som ako správna žena priateľa „ukecala“ a na ďalší deň som priam žiarila spokojnosťou - nasledovali mnou dlho očakávané nákupy.

Po cestách, necestách a uličkách plných predajcov sme sa ocitli medzi námestiami Duomo a Scala v Galleria Vittorio Emanuele II. Obchody ako Prada, Gucci, ci Louis Vuitton lákali nejedno ženské oko.

Spokojní s výletom a očarení mestom, sme si po troch dňoch balili kufre, naposledy pozreli krásnu stanicu autobusu a už len z výšky spomínali na svetoznáme Miláno plné romantických zážitkov.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.