[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

Letenka ako vianočný darček

Pridané: 07.12.2011 | Prečítané 3520 x

Či chceme, či nie, odvšadiaľ sa na nás hrnú reklamy a správy, že Vianoce sa blížia. A keďže je zvykom dávať si darčeky a málokoho už dnes ohúrite novými ponožkami či svetrom, čo tak niekomu darovať letenku?

V prvom rade treba zistiť, komu by ste tú letenku darovali, podľa toho, nakoľko máte toho človeka v láske sa treba rozhodnúť či mu kúpiť spiatočnú letenku, alebo stačí jednosmerka, aby zostal tam, kam odcestoval :)

Keďže nepredpokladám, že sú všetci z nás v balíku, treba začať podrobné hľadanie leteniek za výhodné ceny. Let priamo na obdobie Vianoc by som neriskovala, keďže je to už veľmi blízky termín, čiže ceny asi nič moc a takisto sa letecké spoločnosti zas nepretrhnú s nízkou ponukou cien leteniek na obdobie Vianoc. Preto navrhujem termín odletu skôr až na január a ďalej.

Takže spravme si modelovú situáciu, letenku by som chcela darovať rodičom. Hmm, kam ich tak poslať (samozrejme aj so spiatočnou letenkou)? Medzi letenkami spoločnosti Ryanair sa na mňa priam usmieva obojsmerka z Bratislavy do Bruselu za 22 € na osobu na termíny v januári. Super cena... Bratislava – Londýn od tej istej spoločnosti od 37 € v januári tiež nie je cena na zahodenie, Miláno v januári za 22 €, Palma Mallorca na máj za 78 €, Paríž v januári a februári za 30 €, Rím v januári takisto 30 €, Malaga na mesiace apríl, máj, jún 106 €. Iné letecké spoločnosti sa tiež nenechajú zahanbiť, Viedeň – Belehrad s Austrian Airlines 103 €, Viedeň – Berlín s tou istou leteckou spoločnosťou 93 €, ďalej Viedeň – Kodaň 103 €. Kto by bol aktuálne viac pri peniazoch, určite ho zaujme úžasná cena letenky Viedeň - New York od Air France za 503 € či VIE – Nairoby od 553 €, VIE – Šanghaj od 662 € od tej istej leteckej spoločnosti.

Fuuu, a čo teraz? Hmm, naši neboli nikdy v Paríži, obaja sú romantické duše, vidieť Eiffelovku a tajomný úsmev Mony Lisy im veľmi rada dožičím. Takže volím Paríž, letenky Ryanair na konci februára na týždeň pre oboch 60 €, plus aj jednu batožinu do podpalubia na oba smery do 15 kg – teda plus 30 € + poistenie storna 2,70 €, to je dokopy  92,66 €. Určite ich chcem aj niekde ubytovať, snáď by to neriešili priamo na mieste. Takže vyhľadám si najvýhodnejšie ponuky ubytovania s raňajkami v blízkosti centra, nachádzam dvojhviezdičkový hotel s dobrou ponukou za 393 €. Takže naši by si 7-dňový pobyt v Paríži mohli užiť za cca 486 €.

Nooo dobrá ponuka. Netreba však váhať, akciové letenky bývajú raz dva preč, takže treba kupovať, pokiaľ sú v ponuke. Hmm, lenže čo mi povie mama, ktorá ma panický strach z lietania na takýto darček? Asi pôjdem vygoogliť aj nejaké antidepresíva alebo to istia ponožky a sveter aj tento rok?

 

 Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.