[ Monika]

Už ako 5-ročná som vďaka mojim rodičom prvýkrát uvidela more - tú nekonečnú nebesky modrú, od slnka trblietajúcu sa hladinu plnú života. Bola to láska na prvý pohľad a dodnes je to moja srdcová záležitosť. Najskôr mi cestovanie umožnili rodičia, s ktorými som navštívila Sardíniu, Malorku, Korfu, Elbu, Korziku, Tunis, Taliansko či Chorvátsko a neskôr som už cestovateľské zážitky získavala s priateľmi. Cestovanie a cestovný ruch ma natoľko ohúrili, že som sa rozhodla aj pre štúdium v oblasti cestovného ruchu, ktoré som pred pár týždňami úspešne dokončila :) Okrem mora milujem pohyb, šport, jahody, slovenskú prírodu (hlavne tú kopaničiarsku), moju labrado-retrieverku Duffy a samozrejme môjho chlapa ;)

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.08.2012
Momentka v Aténach
5769 prečítaní
26.08.2011
Bohatá ponuka služieb letiska Schwechat vo Viedni
5184 prečítaní
07.11.2011
Moja prvá infocesta
4449 prečítaní
20.09.2011
Vysoké Tatry medzi najlepšími parkmi v Európe
4238 prečítaní
19.10.2011
Svetový deň cestovného ruchu
4223 prečítaní

Otvorenie lyžiarskej sezóny v Tatrách

Pridané: 04.01.2012 | Prečítané 2306 x

Koniec roka je vždy očakávaným obdobím  najmä u našich najmladších, nielen kvôli rozbaľovaniu darčekov od Ježiška, ale aj kvôli bielej pokrývke, ktorá zahalí krajinu a premení ju na pocukrovanú rozprávku.

A keďže ja som si Ježiška dopriala tohto roku štedrého – nová lyžiarska výbava od prilby, oblečenia až po lyže a lyžiarky – tešila som sa na prvý sneh o to viac.

S priateľmi sme sa jedného večera rozhodli, že treba využiť tých pár dní voľna a namiesto prejedania sa údeného mäsa, šalátu, kapustnice a iných dobrôt by sme mali vybehnúť niekam na hory. Výber bol jednoznačný - Vysoké Tatry. Vyhrala vzdialenosť, ale aj zvedavosť, ako sa naše slovenské lyžiarske strediská menia na európske s kvalitnejšími službami.

Vyrazili sme v pondelok skoro ráno a naša cesta smerovala do Starej Lesnej do nášho apartmánu. Po krátkom skorom obede sme vyrazili na pýchu Vysokých TatierŠtrbské Pleso. Otvorené už boli viaceré zjazdovky a keďže počasie prialo a boli mrazivé teploty, prevádzkovatelia strediska mohli veselo vylepšovať snehovú prikrývku aj tou umelou. Prekvapil ma malý počet lyžiarov na svahu, ale predsa len bol ešte druhý sviatok vianočný a ľudia preferovali asi skôr rodinné návštevy, ako športovanie na horách. Štrbské Pleso je jedno z najznámejších lyžiarskych stredísk na Slovensku. Osobne sa mi najlepšie lyžovalo na zjazdovke Interski, ale aj Solisko, ktorého dĺžka je až 3,5 km.

Druhý deň sme sa rozhodli lyžovať v Tatranskej Lomnici, kde je tohto roku otvorená nová 8 sedačka. Počasie nám prialo, v nižších polohách bola hmla, mrholilo, ale len čo nás lanovka vyviezla pár  metrov vyššie, čakalo nás tam krásne počasie, slnečno, modrá obloha, a to oblakové more sa krásne rozprestieralo pod nami. Úžasný pohľad. Vyviezli sme sa na Tatranskú Lomnicu - Štart a jazdili sme najviac po zjazdovke Čučoriedky, keďže vyššie položené zjazdovky boli ešte uzavreté.

Vyviezli sme sa aj novootvorenou 8-sedačkou (otvorená 23.12.2011), ale sklamala nás jej dĺžka a poloha na miernom svahu, ktorá je skôr pre začiatočníkov. Dĺžka sedačky je len 800 m a zjazdovky Buková hora 700m. Možno by lyžiari prijali takúto kvalitnú a pohodlnú sedačku na dlhších a lepších zjazdovkách.

Našu trojdňovú lyžovačku sme uzatvorili paradoxne nie na svahu, ale vo vode smiley Zrelaxovali sme sa v Aquacity Poprad vo vírivkách a teplých saunách.

Lyžiarsku sezónu sme teda už začali, nové lyže rozjazdili a v marci, ak počasie dopraje sa budeme tešiť na svahy rakúskych Álp.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.