[ Monika]

Už ako 5-ročná som vďaka mojim rodičom prvýkrát uvidela more - tú nekonečnú nebesky modrú, od slnka trblietajúcu sa hladinu plnú života. Bola to láska na prvý pohľad a dodnes je to moja srdcová záležitosť. Najskôr mi cestovanie umožnili rodičia, s ktorými som navštívila Sardíniu, Malorku, Korfu, Elbu, Korziku, Tunis, Taliansko či Chorvátsko a neskôr som už cestovateľské zážitky získavala s priateľmi. Cestovanie a cestovný ruch ma natoľko ohúrili, že som sa rozhodla aj pre štúdium v oblasti cestovného ruchu, ktoré som pred pár týždňami úspešne dokončila :) Okrem mora milujem pohyb, šport, jahody, slovenskú prírodu (hlavne tú kopaničiarsku), moju labrado-retrieverku Duffy a samozrejme môjho chlapa ;)

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.08.2012
Momentka v Aténach
5770 prečítaní
26.08.2011
Bohatá ponuka služieb letiska Schwechat vo Viedni
5186 prečítaní
07.11.2011
Moja prvá infocesta
4449 prečítaní
20.09.2011
Vysoké Tatry medzi najlepšími parkmi v Európe
4239 prečítaní
19.10.2011
Svetový deň cestovného ruchu
4223 prečítaní

Vysoké Tatry medzi najlepšími parkmi v Európe

Pridané: 20.09.2011 | Prečítané 4238 x

Podľa Medzinárodnej únie pre ochranu prírody je po celom svete až 113000 národných parkov, ktoré pokrývajú približne 6 percent zemského povrchu.V Európe je z toho 359 národných parkov.

Britský environmentálny časopis The Ecologist zaradil naše Vysoké Tatry medzi 10 najlepších európskych národných parkov popri národných parkoch Švajčiarska, Francúzska, Veľkej Británie, Grécka či Švédska.

 

Podľa tohto časopisu  sú Vysoké Tatry jedným z posledných miest, kde môžete stretnúť vo voľnej prírode pobehujúceho kamzíka. Okrem toho sú naše veľhory domovom svišťov, medveďov množstva druhov vtáctva ako orol, sokol a jastrab. Veľmi dobre nám je známy najvyšší vrch Gerlachovský štít, či Štrbské Pleso alebo Kriváň – symbol Slovenska. Hovorí sa, že kto nebol na Kriváni, nie je Slovákom. smiley

 

Tatry sú obľúbeným miestom nielen domácich turistov, ale aj mnohých iných národností. Najpočetnejšiu skupinu tvoria naši susedia Česi, Poliaci a počas výstupov a prechádzok po krásnych turistických chodníkoch začujeme aj ruštinu, nemčinu alebo maďarčinu. Aj napriek ničivej víchrici spred pár rokov sa Tatry môžu tešiť opätovnému nárastu v počte turistov, čo nás samozrejme teší. Takisto umiestnenie v prvej desiatke najkrajších národných parkov Európy si veľmi ceníme a určite to pomôže aj k ďalšiemu prílevu turistov do našich veľhôr.

 

O rozvoj Tatier sa stará viacero organizácií a spolkov. V posledných rokoch sa najmä marketingovým smerovaním presadzuje Klaster Liptov ako organizácia destinačného manažmentu. Plní úlohu oficiálnej spoločnej marketingovej a organizačnej centrály, koordinuje rozvoj cestovného ruchu na regionálnej úrovni podporujúc turizmus ako odvetvie v regióne. Klaster Liptov ponúka záujemcom kartu zliav na rôzne atrakcie v regióne, čím láka turistov na návštevu tohto tatranského kraja, a takisto prispieva k zvyšovaniu návštevnosti Vysokých aj Nízkych Tatier.

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.