[ Monika]

Už ako 5-ročná som vďaka mojim rodičom prvýkrát uvidela more - tú nekonečnú nebesky modrú, od slnka trblietajúcu sa hladinu plnú života. Bola to láska na prvý pohľad a dodnes je to moja srdcová záležitosť. Najskôr mi cestovanie umožnili rodičia, s ktorými som navštívila Sardíniu, Malorku, Korfu, Elbu, Korziku, Tunis, Taliansko či Chorvátsko a neskôr som už cestovateľské zážitky získavala s priateľmi. Cestovanie a cestovný ruch ma natoľko ohúrili, že som sa rozhodla aj pre štúdium v oblasti cestovného ruchu, ktoré som pred pár týždňami úspešne dokončila :) Okrem mora milujem pohyb, šport, jahody, slovenskú prírodu (hlavne tú kopaničiarsku), moju labrado-retrieverku Duffy a samozrejme môjho chlapa ;)

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.08.2012
Momentka v Aténach
5766 prečítaní
26.08.2011
Bohatá ponuka služieb letiska Schwechat vo Viedni
5180 prečítaní
07.11.2011
Moja prvá infocesta
4446 prečítaní
20.09.2011
Vysoké Tatry medzi najlepšími parkmi v Európe
4235 prečítaní
19.10.2011
Svetový deň cestovného ruchu
4222 prečítaní

Moja prvá infocesta

Pridané: 07.11.2011 | Prečítané 4445 x

Práca v cestovnej kancelárii je veľmi zaujímavá, rôznorodá, človek sa stále stretáva s novými požiadavkami a nárokmi klientov, neustále sa učí a spoznáva nové možnosti, ktoré cestovanie ponúka.

Navyše táto práca prináša jeden bonus navyše – možnosť absolvovať informačno-poznávaciu cestu – infocestu - do rôznych dovolenkových destinácií, kde sa zamestnanci cestovných kancelárií oboznamujú z hotelmi, apartmánmi a ubytovacími kapacitami, ktoré predávajú klientom. A jednej takejto ,,infošky,, som sa mohla zúčastniť aj ja, a keďže to bolo ,,po prvýkrát,, tak o to viac som sa na ňu tešila a užívala si každý, skoro vždy náročný a plne nabitý deň.

Moja 7-dňová cesta smerovala do Chorvátska, pozdĺž takmer celého pobrežia, od Zadarskej riviéry až po Dubrovník a zakončená v Čiernej Hore. V Chorvátsku som bola už viackrát na dovolenke a veľa z miest, ktoré boli v programe som už poznala, no prešli sme aj mestá, o ktorých som len veľa počula, prípadne nepočula nikdy :) Niektoré ma zaujali viac iné menej, niektoré dokonca ohúrili a určite sa tam niekedy vyberiem opäť.

Počas cesty a transferov medzi mestami a hotelmi sme sa lepšie spoznali aj so spolucestujúcimi predajcami a zástupcami iných cestovných kancelárií a vymieňali si skúsenosti a zážitky z našej spoločnej práce. Človek by neveril, koľko nových vecí a poznatkov sa tu môže dozvedieť a spoznať toľko zaujímavých ľudí a získať priateľov.

Celkovo sme prešli 25 miest a 49 hotelov, uvádzam moje NAJ poznatky, zážitky, zistenia, prekvapenia či sklamania:

NAJkrajšie mesto:   Dubrovník (aj keď len pohľadom z autobusu);

NAJživšie mesto:     Budva – odporúčam nočný život hlavne pre mladých;

                                mesto Korčula – nádherné úzke romantické uličky starého

                                mesta

NAJpríjemnejšie mesto: Baška Voda – krásna dlhá promenáda;

NAJväčšie sklamanie:  Vodice - na to, koľko sa o Vodiciach hovorí, som čakala trošku viac a ostrov Korčula – krásna príroda, no ostrov žije vlastným pomalým a zabudnutým životom;

NAJkrajší hotel: Hotel Amfora 4*, ostrov Hvar – ten výhľad z balkónov bol neopísateľný;

NAJväčšie prekvapenie: krásne teplé počasie a príjemne teplé more aj v októbri, slniečko dokonca aj opaľovalo

NAJkrajšia pláž:  malá plážička kúsok od Omišu – Ruskamen

Síce sú moje pocity možno ovplyvnené aj atmosférou takmer ,,vymretých,, miest a hotelov v mimosezónnom období Chorvátsko opäť nesklamalo a potvrdila som si, že je tam naozaj naše ,,slovenské,, more a nech prídem na tie isté miesta aj viackrát, vždy tam nájdem niečo, čo som ešte nevidela.

Čierna Hora ako južnejší sused Chorvátov odkrýva našincom zasa niečo iné, našli sme tu krásne piesočné pláže, ale i skalné útesy a krásne scenérie, ale o tom potom...;)

Už sa neviem dočkať ďalšej “infošky“.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.