[ Monika]

Nie som typ, ktorý by rád sedel doma na zadku a jeho pohľad by mal len jeden cieľ - smer "bedňa". Vždy vymýšľam, kam vytiahnem mojich chlapov na vzduch (ešteže sú za každú srandu). Rada idem len tak von na prechádzku, na bicykel, zaplávať si alebo si rada vybehnem s priateľmi na pivko. Veď kam sa dnes ponáhľať, i tak čas beží veľmi rýchlo.

Ďalšie články

Najčítanejšie

03.11.2010
Neodolateľné Tučepi
7724 prečítaní
02.08.2010
Samostatne cestujúce deti
6959 prečítaní
31.08.2010
Vernostné programy leteckých spoločností
5323 prečítaní
31.08.2011
Dovolenka autom či lietadlom?
4462 prečítaní
22.02.2012
Dovolenka do Chorvátska letecky
4409 prečítaní

Nový terminál viedenského letiska

Pridané: 23.07.2012 | Prečítané 2522 x

Viedenské letisko Schwechat začalo letnú sezónu veľkolepo, a to otvorením nového terminálu Skylink – Check-in 3 (301-399), čo pre cestujúcich znamená viac pohodlia a kvalitnejšie služby pri odbavení.

Tento terminál môžete tiež nájsť pod názvom Austrian Star Alliance terminál a je určený pre Lufthansu, Austrian airlines a Swiss airlines.

Nový terminál je trojpodlažný, takže ak cestujúci priletí do Viedne a odlieta v rámci Schengenu nemusí opustiť podlažie a teda čas, za ktorý sa presunie je minimálny. Ak je odlet mimo Schengenu nie je nutné zmeniť budovu pre odlet, ale iba podlažie. Je to obrovská výhoda hlavne pri krátkych letoch s prestupom, kedy bude dostačujúce mať 25 minút na prestup.

Nachádza sa tu 15 kontrolných stanovísk a po prejdení bezpečnostnou kontrolou vás navádzajú do odletových východov F alebo G. Tieto východy budú určené na všetky lety okrem letov do USA. Lety do Ameriky budú odbavované z východu D, kvôli bezpečnostnej kontrole cestovných dokumentov.

Všetky prílety budú navádzané cez novú centrálnu príletovú halu, kde si vyzdvihnete batožinu. Hala je prepojená s vlakovou stanicou, parkoviskom Parkhaus 4, parkoviskom K3 a autobusovou stanicou. V  novej príletovej hale sa nachádza množstvo obchodov a reštaurácií.

Neváhajte zakúpiť si letenky z tohto letiska, je pre nás Slovákov veľmi blízko a dostanete sa z neho do všetkých kútov sveta, či už priamo alebo s prestupom. Naďalej zostáva, že check-in pre FlyNiki a Airberlin je v budove oproti odletovej hale a bude premiestnený až po dokončení konštrukčných prác do terminálu 1.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.