[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Ťažkosti s letiskovou kontrolou...

Pridané: 10.11.2011 | Prečítané 1355 x

Letiskové kontroly v podobe obchytkávania intímnych partií, rozkročených nôh či skúmania hrudníkov sa pomaly stávali „rutinnou“ pred vstupom na palubu lietadla.

Spoločnosť Transportation Security Administration však  zaviedla nový systém leteckej kontroly v podobe skenerov, ktoré sa používajú v súdnych budovách, väzniciach či na americkom veľvyslanectve.

Technika X-ray, ktorú využívajú skenery by mala odhaliť výbušniny, chemické látky či dokonca i pot. Pracovník letiska vidí len obrysy obnaženého tela a rozmazanú tvár, náhľady skenovaných ľudí sa samozrejme neukladajú.

Ak cestujúci odmietne takýto druh kontroly musí sa podrobiť tzv. “put down“ prehľadávaniu. V máji 2011 podali texaskí zákonodarcovia návrh zákon, ktorý by mal chrániť ich ľudskú dôstojnosť a za neoprávnené dotýkanie intímnych partií by hrozilo ochrankárovi až ročné väzenie, avšak realizácia zákona bola neúspešná.

Zmenu v budúcnosti by mal priniesť tzv. „ trojpásový systém“, ktorý spočíva na princípe troch radov.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.