[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Máte strach z lietania? Nie ste sami.

Pridané: 28.07.2010 | Prečítané 5184 x

Máte strach z lietania? Nie ste sami. Trpí ňou jedna tretina ľudí sveta. Ako sa vlastne taký strach prejavuje? Búšenie srdca, potenie, ťažkosti s dýchaním, závrate a triašky. To sú iba niektoré z prejavov strachu.

Čoho sa vlastne bojíme? Jednoznačne je to veľká výška, zrútenie sa do hĺbky a samozrejme, že je to i nedôvera v techniku, i keď je dobre známe, že lietadlá sú štatisticky najbezpečnejším dopravným prostriedkom. Samozrejme, že sú to i dobre známe turbulencie, ktoré dokážu zaskočiť i človeka, ktorý lieta veľmi často.

 

 

Ako sa teda proti strachu brániť? V žiadnom prípade sa nesnažte zahnať strach alkoholom a ani rôznymi tabletkami. V prvom prípade vás nemusia vpustiť na palubu lietadla (potom ste strach zaháňali zbytočne) a tabletky na upokojenie môžu mať opačný účinok. Ideálne je postupne uvoľňovať svaly, čo môžete urobiť i na sedadle. Postupne sa sústreďte na rôzne časti tela.

 

Existuje zopár rád, ako sa zbaviť strachu z lietania:

 

  • Zašportujte si pred cestou alebo sa aspoň trocha prejdite.
  • V žiadnom prípade nepožívajte alkoholické nápoje.
  • Vyvarujte sa konzumácii ťažkých jedál, zbytočne vám budú zvyšovať krvný tlak.
  • Na cestu si oblečte pohodlné oblečenie.
  • Nestresujte.

 

 

 

 

Vždy majte na vedomí, že lietadlá sú dômyselné dopravné prostriedky, v ktorých majú rôzne zariadenia dvojitú alebo až trojitú ochranu. Veľké lietadlá dokážu letieť i s jedným motorom.

 

 

 

 

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.