[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Jeden pilot na let stačí. Keď tak, poletí letuška

Pridané: 18.10.2010 | Prečítané 6233 x

Pýtate sa kto z úst vypustil tento nezmysel? Tento nápad dostal samotný majiteľ najväčšej nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair pán Michael O´Leary.

Podľa slov manažéra spoločnosti, ktorý je preslávený svojimi kontroverznými nápadmi, je ďalší pilot úplne zbytočný. Lietadlo i tak stráži počítač.

 

O´Leary prirovnal pilota v lietadle k strojvodcovi vo vlaku. Podľa slov manažéra spoločnosti Ryanair, je malá pravdepodobnosť, že jedného pilota v lietadle postihne infarkt. Majiteľ spoločnosti sa vyjadril, že v prípade núdzovej situácie pilotovať lietadlo i vycvičená letuška.

 

Celý tento „super“ nápad má ale háčik. Zatiaľ sa mu nedarí presvedčiť letecké úrady a v združení profesionálnych pilotov vyvolal ostrú reakciu. Ako sa vyjadrila jedna z pracovníčok daného združenia: „On uráža dôstojnosť cestujúcich zakaždým, keď otvorí ústa.“

 

Ak sa pýtate prečo sa snaží presadiť tieto nápady, odpoveď je jednoduchá. Financie. Snaží sa ušetriť, kde sa dá.

 

Ryanair je úspešná firma, ktorá má 7000 zamestnancov a lieta do 26 štátov.

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.