[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Budúcnosť patrí nadzvukovým lietadlám

Pridané: 31.08.2011 | Prečítané 1365 x

Posledné pristátie stroja Concorde na letisku Heathrow znamenalo pre väčšinu cestujúcich koniec super rýchlych letov a technický krok dozadu.

Nádej na jeho vrátenie svitá v podobe 20-miestneho stroja, ktorý by mal preletieť trasu z Londýna do New Yorku len za 2 hodiny. Stroj predstavila britská firma Hyper Mach v Paríži, kde prezentovala plány moderného nadzvukového lietadla, ktorého rýchlosť mala dosahovať 3,6 Mach.

 

 

Vyhlásenie riaditeľa britskej spoločnosti Richarda Lugga len potvrdzuje, čo bolo hlavnou prioritou pri návrhu tohto stroja: ,,ľudstvo vždy chcelo robiť veci lepšie a rýchlejšie, a to je aj naša ambícia.“

 

 

Maximálna letová výška by mala byť 19 km a dolet neuveriteľných 11-tisíc km. Novodobé lietadlo poteší najmä ochranárov, keďže bude mať veľmi nízke emisie a na jeho pohon by mali slúžiť dvojprúdové hybridné motory. Spoločnosť Hyper Mach sa vyjadrila, že nový stroj môže ušetriť až 35 % paliva.

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.