[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

Vyhostení z paluby...

Pridané: 23.07.2013 | Prečítané 1744 x

Nedávno sa mi dostal do rúk článok o tom, za čo všetko vás vraj môžu vyhodiť z lietadla. Niektoré prípady ma celkom prekvapili, miestami aj pobavili. Veď uznajte sami :).

To, že z paluby nekompromisne vyhodia opitých pasažierov, prípadne takých, čo okolo seba šíria neznesiteľný zápach, tak tomu rozumiem, avšak podarilo sa vraj už vyhodiť aj matky s deťmi, ktoré priveľmi plakali. To už začína byť pre mňa "trošku" nepochopiteľné.

Ak vás chytí záchvat kašľa, tiež ešte nemáte vyhraté smiley. Z roku 2007 je známy prípad, kedy 16- ročnú študentku prinútili opustiť palubu, len preto, že priveľmi kašľala. Rachel sa vracala so spolužiakmi a učiteľmi zo školského výletu z New Yorku, na ktorom prechladla. Lekár jej dal potvrdenie že 10-hodinový let v pohode zvládne, avšak pilot si to nemyslel, a tak Rachel spolu s učiteľom musela z lietadla vystúpiť.

Ak máte paniku z lietania a záchvaty plaču, tie ešte nie je isté, že na palube aj zostanete. V roku 2011 cestovala Riccy Wheatly so svojou sestrou za vážne chorým otcom, ktorý ležal v nemocnici. Obe sestry boli v strese kvôli otcovmu zdraviu, navyše Riccy mala paniku z lietania. Na palube ronila krokodílie slzy a pridala k tomu aj hlasové prejavy, a tak ju spolu so sestrou z lietadla vyviedli. Na obranu letecekj spoočnosti treba povedať, že preplatila dievčatám hotel a umožnila im prebookovať letenku na nasledujúci deň. Dovtedy sa snáď Riccy psychicky pozviechala.

Ak máte nevyberaný slovník, tak radšej držte jazyk za zubami. Američan Robert cestoval lietadlom po „ťažkej“ noci a zrejme ho rozhnevalo, že lietadlo viac ako hodinu mešká. S hnevom v hlase a štipľavou nadávkou sa obrátil na svojho spolusediaceho s otázkou, či nevie, kedy sa lietadlo odlepí od zeme. Začula to letuška a zrejme z obáv, čím ešte môže tento človek prekvapiť počas letu ho preventívne dala vyviesť.

Takisto treba dbať na kódex v odievaní yes. Nohavice spustené „na pol žrde“ a vytŕčajúca spodná bielizeň možno uchváti nejakú fanúšičku futbalu, avšak nie personál na palube lietadla. Mladý futbalista, ktorý sa takto „vymódil“ odmietol svoje nohavice zdvihnúť o pár centimetrov vyššie, a tak cestoval akurát tak späť do letiskovej haly. Otrasená matka sa neskôr vraj pre média vyjadrila, že cestoval na pohreb blízkeho priateľa..., ktovie čo mal v pláne obliecť si na smútočný obrad.

Ak vidíte, že na letisku sa deje niečo nevhodné, odporúčam fotiť veľmi, veľmi nenápadne. Presvedčila sa o tom aj fotografka Sandy DeWittt, ktorá si spolu s ostatnými cestujúcimi všimla nepríjemné správanie zamestnankyne letiska, "milú" pracovníčku zvečnila, nastúpila do lietadla, vypla si telefón a čakala kým sa lietadlo vznesie k oblakom. Pristála však skôr, ako stihla vzlietnuť. Zamestnankyni sa zrejme nezapáčila popularita, ktorú by získala, a tak žiadala vymazať fotky, Sandy to však odmietla, a tak zamestnankyňa informovala pilota, že Sandy predstavuje bezpečnostné riziko a musela stroj opustiť.

Že máte talent na spev? Odporúčam prihlásiť sa do Superstar či inej show, určite to bude schodnejšie cesta, ako získavať ovácie publika na palube lietadla.Darmo, nie každý má vycibrený hudobný sluch a ocení váš talent. Oddaná fanúšička Whitney Houston v lietadle spievala jej pieseň I will always love you. Keby pieseň odznela raz, možno by jej niekto aj zatlieskal, ale pri opätovnom pokuse o umelecký zážitok to už ostatní pasažieri nevydržali a sťažovali sa. Výzvy palubného personálu „speváčka“ ignorovala, a tak ju počas krátkej prestávke počas letu čakalo na letisku už iné publikum – policajná eskorta a ktovie, možno aj zvieracia kazajka.

Uvedené príklady sú jasným dôkazom toho, že to, čo môžete považovať za normálne sa iným až tak normálne zdať nemusí a horšie je, ak je to v prípade ľudí, ktorý rozhodujú o tom, či vás budú ostatní „trpieť“. A slovom demokracia je asi zbytočné sa oháňaťsmiley.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.