[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

S knihou v ruke na palubu vstup zakázaný alebo Pravidlá sú na to, aby sa dodržiavali

Pridané: 22.11.2012 | Prečítané 2263 x

Nedávno internet obletelo video, ktoré zobrazuje hádku pasažierky leteckej spoločnosti Ryanair a policajta, ktorý ju odvádza z paluby lietadla.

A ľudia sa rozhorčovali, zdieľali toto video na sociálnych sieťach, zakladali skupiny, ktoré mali bojkotovať leteckú spoločnosť Ryanair, možno by sa našli aj takí, čo by šli riskovať vlastný život za svoje práva smiley.

No a tak mi to nedalo a opäť  som sa snažila získať o tomto incidente viac informácií. Pasažierku v Španielsku vraj  mal z paluby vyvliecť policajt. Políciu vraj zavolali španielski zamestnanci, pretože žena nešla na palubu so správnym typom príručnej batožiny. V ruke mala okrem kabelky niesť knihu a zvitok papiera, ktoré sa jej do kabelky nedali.  A tak bola vyvedená z lietadla. „Humbuk“ okolo popisovať nemusím.... Skôr mi šlo o to, čo predchádzalo tomuto incidentu.

Dopátrala som sa, že pravda je trošku iná. Pasažierka bola slušne pracovníčkou kontroly už vo vstupnej bráne (gate) upozornená, aby si knihu a papier vložila do príručnej batožiny a môže ísť do lietadla, ona vraj nahnevane strčila do pracovníčky a vbehla do lietadla.

Keďže s letenkami spoločnosti Ryanair už „nejaký piatok“ pracujem, viem , že letecká spoločnosť má veľmi striktne určené pravidlá na prepravu batožiny. Obzvlášť tej príručnej. Batožina musí spĺňať max. rozmery 55x40x22cm (vrátane koliesok a rúčky), musí vážiť do 10 kg a povolený je max. 1 kus. Na letiskách dokonca používajú špeciálne rámy, do ktorých túto batožinu vkladáte a ak sa do rámu nezmestí,  budete si buď musieť doplatiť batožinu do podpalubia (čo je priamo na letisku aj o polovicu drahšie, ako keď si ho zakúpite online či cez agentúru pred odletom) a extrémnym prípadom, ktorý sa stal jednému nášmu klientovi je, že vás nemusia vôbec vpustiť na palubu lietadla. Veľmi podstatné je, aby ste všetko, čo si nesiete na palubu mali v tejto batožine aj zbalené, teda neniesť zvlášť napr. fotoaparát, zvlášť notebook, zvlášť menšiu kabelku a zvlášť kufor. Ak máte všetko v jednom kuse batožiny a tá spĺňa rozmery, váhu a samozrejme podmienky toho, čo možno na palube lietadiel prepravovať, nemáte žiaden problém.

Poviete si diskriminácia? Šikana? Nemyslím si, tak je pravda, že robiť problém z knihy a papiera v ruke je už dosť veľké „sústo“, ale na druhej strane, keď ostatní môžu rešpektovať prepravné podmienky dopravcu, prečo by mali existovať výnimky. To by si potom mohli aj ostatní povedať,  že keď jednej povolili knihu, nám povolia iné.... Osobne si myslím, že pravidlá sú na to, aby sa dodržiavali a kto to nerešpektuje, bohužiaľ, má smolu a musí čakať trest. Tak čo myslíte, kto je vinný? Pasažierka či prepravca?

Video:

http://tivi.azet.sk/video/1447372/dalsi-skandal-ryanairu-na-palubu-nepustili-zenu-s-knihou-navyse.html

Zdroj: tivi.azet.sk

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.