[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

Nový Airbus možno čoskoro na oblohe

Pridané: 24.01.2014 | Prečítané 1817 x

Zdá sa, že najnovší model od Airbusu A350 XWB čoskoro vzlietne k nebesiam. Podstúpil posledný záťažový test krídel.

Krídlo širokotrupého A350 bolo počas testovania vystavené až o 1,5-krát väčšiemu zaťaženiu, než s akým sa stretne počas celej doby prevádzky.

Najväčšie vychýlenie krídla, ktoré sa u A350 XWB testovalo, bolo 5 metrov. Skúška sa robila na statickej skúšobnej konštrukcii lietadla. Táto bola zhotovená špeciálne za účelom zistenia konštrukčnej súdržnosti krídla s trupom.

Pnutie, ktoré vznikalo bolo merané a sledované v reálnom čase pomocou desaťtisícich meracích kanálov.  Obrovské množstvo odmeraných dát bolo porovnávané a analyzované s počítačovými modelmi, ktoré boli použité pri návrhu konštrukcie lietadla.

Záťažové testy trupu modelu A350 XWB, ktoré sa robili na začiatku decembra 2013 dopadli výborne. Určite prispejú k certifikácii a reálnemu používaniu stroja v leteckej doprave. Predpokladaný dátum vzletu je v poslednom štvrťroku 2014.

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.