[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

Letušky v hidžábe

Pridané: 13.11.2012 | Prečítané 2277 x

Letušky leteckej spoločnosti Egypt Air dostali povolenie pracovať so zahalenými hlavami.

Vedenie firmy po stávke letušiek súhlasilo s distribúciou nových uniforiem palubnému personálu – teda konkrétne hidžábu, ktorý žene pokrýva vlasy, nie však tvár.

Táto „šatka“ je súčasťou odevu Egypťaniek, avšak počas minulej vlády H. Mubaraka ju bolo zakázané nosiť na miestach reprezentujúcich krajinu, teda v televízii a na palubách lietadiel.

Zamestnankyne odteraz môžu nosiť hidžáb aj na linkách mimo Saudskej Arábie. Vedenie si myslí, že nová uniforma nebude mať nijaký vplyv na kvalitu práce.

Aj moderátorky v televízii sa môžu pred kamerami pohybovať v hidžábe, čo doteraz nebolo možné.

Skupina zamestnankýň Egypt Air si hidžáb vymohla stávkou, mužská časť personálu zase žiada o povolenie nosiť fúzy.

Vďaka minuloročným revolučným udalostiam vládnu v Egypte strany, ktoré presadzujú islam, prezidentom je Muhammad Mursí, ktorý síce tvrdí, že nebude presadzovať dôsledné dodržiavanie islamských tradícií, avšak je možné, že to bude aj opačne...

A tak mi napadá, že možno raz budú zamestanci škótskych leteckých spoločností chodiť oblečení aj na palubách v kiltoch.

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.