[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

Novinka od Google - vlastný terminál na letisku

Pridané: 12.02.2013 | Prečítané 1450 x

Google nepozná hranice, aj tak by sa v skratke dala označiť expanzia tejto firmy. Svoje pobočky rozširuje po svete a samozrejme sa na ne potrebuje, aj čo najefektívnejšie dopraviť.

Pre svojich zamestnancov chce na letisku v San Jose vybudovať vlastný terminál. Google totiž nedávno otvoril svoju pobočku v Tel Avive. Jeho centrály sa nachádzajú v Zurrichu, Toronte, Londýne a v Kalifornii. V Palo Alto sídlila šéfovia firmy a San Jose sa nachádza „neďaleko“.

Firma sa rozhodla v San Jose vybudovať tzv. Googleplex. Pôjde o obrovský komplex, v ktorom by malo pracovať okolo 10-tisíc ľudí. Títo by mali chodiť na služobné cesty rôzne po svete a ako vieme, letecky je to najrýchlejšie, a tak plánuje Google vybudovať vlastný terminál. Celkové investičné náklady by sa mali vyšplhať na cca 60 mil. eur. Teminál by mal mať rozlohu cca 1500 m2, ďalej komplex kancelárií a obchodov by mal mať rozlohu cca 3 000 m2, plus veľký hangár pre lietadlá. No a samozrejme súčasťou by malo byť aj parkovisko s cca 300 miestami.

Na letisku by mali pristávať menšie súkromné lietadlá aj veľké lietadlá typu Boeing 737 či  767. Dodávateľom stavby by mala byť britská spoločnosť Signature Aviation. O projekte bude musieť Google rokovať ešte s vedením mesta a musí byť odhlasovaný mestskou radou. 

Letisko v San Jose sa podľa slov riaditeľa leteckej prevádzky Billa Sheryho posledné roky pasuje so zlou finančnou situáciou a zvyšujúcim sa dlhom. Investícia od Googlu by mu mohla finančne dosť pomôcť. Samotná výstavba by poskytla pracovné miesta pre cca 200 robotníkov a aj z dlhodobého hľadiska môže priniesť miesta cca 35 ľuďom.

Tak sa nechajme prekvapiť, ako to celé dopadne a s čím novým nás Google prekvapí...

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.