[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

Elektronické visačky na batožinu

Pridané: 14.08.2013 | Prečítané 1575 x

Budú elektronické visačky na batožiny hudbou budúcnosti alebo je ich používanie, ako sa vraví, „na spadnutie“?

Letecká spoločnosť British Airways začína testovať opakovane používané visačky na batožinu, ktoré sú vyrobené z elektronického papiera a majú zabezpečiť urýchlenie odovzdávania batožiny pred odletom.

Doteraz to fungovalo (aj funguje) tak, že letecké spoločnosti tlačia samostatné papierové visačky pre každý jeden kufor, ktorý ide do podpalubia. Elektronické visačky majú byť určený pre tých, ktorí majú smartfóny a vyberú si možnosť digitálneho odbavenia. Pred odovzdaním batožiny si stiahnu do svojho telefónu aplikáciu, ktorá prenesie všetky potrebné informácie na visačku, tieto z nej už pracovníci len jednoducho zoskenujú.

Elektronický papier je plochá zobrazovacia jednotka, ktorá odráža svetlo rovnako ako bežný papier, môže uchovať texty a obrázky bez potreby elektrickej energie a obsah môže byť v prípade potreby zmenený. Je ho možné aj ohýbať.

British Airways má v pláne nový systém odbavovania batožiny testovať na svojich zamestnancoch a následne, ak budú testy úspešné, by sa mohlo začať s testovaním aj na cestujúcich.  Ak by aj toto testovanie dopadlo dobre, možno sa nových visačiek dočkáme už začiatkom budúceho roka.

Zástupca leteckej spoločnosti British Airways sa pre verejnosť vyjadril, že hoci v leteckej preprave nastalo niekoľko zmien, ktoré majú odbavenie urýchliť, naďalej si cestujúci musia vystáť dlhú radu pri odovzdávaní batožiny do podpalubia. Nový systém by síce nezabezpečil, že by rady zmizli, ale aspoň to, že by sa posúvali oveľa rýchlejšie, keďže pracovník by len zoskenoval údaje z elektronickej visačky.

Hoci existujúci spôsob papierových visačiek je pre leteckých prepravcov stále tým menej nákladným, z dlhodobého hľadiska je novinka finančne návratná, keďže nové visačky sú použiteľné viackrát, odhaduje sa, že ich životnosť je až päť rokov.

Tak uvidíme, možno klasickým papierovým visačkám už postupne odzváňa.

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.