[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

Diskriminované letušky Asiany

Pridané: 19.04.2013 | Prečítané 1775 x

Juhokórejská letecká spoločnosť Asiana Airlines vyžaduje od svojich letušiek, aby nosili výlučne sukne.

Avšak letušky zabojovali a svoju bitku nad odevným kódexom aj vyhrali. Od apríla 2013 môže 3000 letušiek tejto spoločnosti nosiť aj nohavice.  Za letuškami stála aj juhokórejská  národná komisia pre ľudské práva, ktorá povinné nosenie sukní označila ako diskriminačné.

Ak sa niekedy neviete, čo na seba do práce, tak letušky Asiany s tým problém nemajú, 10-stranový kódex hovorí jasne, dokonca určuje aj veľkosť náušníc, povolenú farbu vlasov a druh očných tieňov.

Odborový zväz Asiany, ktorému sa podarilo zákaz nosenia nohavíc zrušiť, však príliš ružovo situáciu i tak nevidí. Šéfka odborov Kwon So-čung si myslí, že letušky i tak budú čeliť tlaku, aby nohavice do práce nenosili a obávajú sa aj toho, že vedúci palubného personálu budú vo svojich interných správach o výkone negatívne hodnotiť práve tie letušky, ktoré prídu do práce v nohaviciach.

Tak ak máte nejaký problém s oblečením, zmyslite si na odevný kódex týchto letušiek a možno budete aj radi, že máte toho na výber viac.

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.