[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

Chceš byť letuška/stevard? Buď fit!

Pridané: 22.03.2013 | Prečítané 2681 x

Keď sa povie letuška, každý si asi predstaví dievčinu štíhlu, mladú, peknú, či mladého, dobre vyzerajúceho muža. No v Air Indii je to trochu inak.

Nie že by tam letušky a stevardi boli nejakí „obézni“ alebo chodiaci už o paliciach, ale predsa len veková hranica je tam trochu posunutá, ako sme možno zvyknutí na palubách iných spoločností.

Štátna letecká spoločnosť Air India odmieta zamestnávať starý a tučný personál, a preto si ako podmienku udržania práce vymyslela nový model. Všetci, čo majú nad 40 rokov si musia nechať vypočítať svoj index telesnej hmotnosti BMI a kto nebude vo forme, žiaľ, o svoju prácu príde. Aké je ideálne BMI pracovníkov, o tom Times of India, z ktorého pochádza táto informácia, neuvádza.

Tí, ktorých sa to týka namiesto testu, vraj, vyžadujú od svojho zamestnávateľa permanentky do fitka.

V súkromných ázijských leteckých spoločnostiach pracuje palubný personál, ktorého veková hranica väčšinou neprevyšuje 35 rokov, avšak v Air Indii sú údajne až dve tretiny letušiek staršie ako 40 rokov, veková hranica tu je aj 58 rokov. Podľa slov zástupcu leteckej spoločnosti by nebolo férové zaviesť obmedzenie podľa veku. Od svojich zamestnancov žiadajú len to, aby boli vo forme.

Ak si teda letušky a stevardi vstúpia do svedomia (resp. budú častejšie vstupovať do fitka) je možné, že postaršie, ale dobre vyzerajúce letušky či stevardi nebudú na palubách žiadnym neobvyklým javom smiley.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.