[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

Cez pasovú kontrolu v Turecku púšťajú aj jednorožce

Pridané: 20.06.2013 | Prečítané 1448 x

...a nie obyčajné, jednorožec s menom Lily Harris mal v pase dokonca vlastnú fotku. Tak aj takéto veci sa dejú počas pasových kontrol.

Situácie, ktoré na jednej strane vzbudzujú úsmev, na druhej obavy. Britskému deväťročnému dievčatku sa totiž podarilo prejsť pasovou kontrolou v Turecku na hračkársky pas, ktorý bol „vystavený“ na  jej obľúbeného jednorožca Lily.

Colníci dali dievčatku do tohto pasu aj pečiatku.  Rodičia na to prišli až neskôr, až boli dávno za colnicou a zostali zdesení. Mali obavy, či ich niekto nebude naháňať, ale nič také sa nestalo.

„Pas jednorožca“ sa pritom dizajnovo aj veľkosťou líšil od klasického pasu a na vrchu bol dokonca veľký zlatý medvedík. Vnútri bola fotka fialového jednorožca. Colník sa dievčatka spýtal koľko má rokov a následne je do pasu vtlačil pečiatku.

Hoci jednorožec dostal povolenie od tureckých úradov na pobyt, na ceste prítomný ani nebol smiley. Táto humorná situácia má však aj svoju odvrátenú stranu mince, a tou je myšlienka na to, aké jednoduché môže byť pašovanie detí z jednej krajiny do druhej.

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

 

 

 

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.