[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

...aby lietanie nebolo také fádne

Pridané: 17.01.2013 | Prečítané 1227 x

Situácie, ktoré môžu nastať počas cestovania lietadlom sú skutočne originálne. Nepriznané zlato, agresívni pasažieri, čierni pasažieri, nebezpečné batožiny na letiskách... niekedy sa až rozum zastavuje.

Napríklad na istanbulskom letisku nedávno zadržiavali lietadlo, ktoré malo na palube 1,5 ton zlata a posádka nevedela predložiť žiadne dokumenty, ktoré by ju oprávňovali k preprave. Zlato našli na palube Airbusu A300 F, ktoré pristálo na istanbulskom letisku kvôli dočerpaniu paliva.

Dávajte si pozor na koho pľujete! Aj takto by sa dala v skratke popísať situácia, ktorá nastala v lietadle smerujúcom z Reykjavíku do New Yorku. 46-ročný muž napadol najskôr jednu cestujúcu na palube, ostatných pasažierov počastoval opľúvaním, a tak sa niet ani čo diviť, že im prišla trpezlivosť. Vyriešili to ozaj originálne – neprispôsobivého muža prilepili lepiacou páskou k sedadlu a pre istotu mu zalepili aj ústa. Na letisku v New Yorku s ním urobila poriadky americká polícia.

O čiernych pasažieroch sa už čo - to popísalo, ale o ich vtelení do trojmetrového hada sa tak často nehovorí smiley. Trojmetrová krajta sa vtesnala do krídla lietadla spoločnosti Qantas a dve hodiny letu sa "držala" a pokúsila sa nespadnúť. Let smeroval z Cairnsu na severovýchode štátu od Papuy Novej Guiney. Pasažieri v zadných radoch si boj o prežitie tohto čierneho pasažiera natáčali na svoje telefóny či videokamery, tí  vpredu o ňom ani netušili. Žiaľ, po pristátí sa už krajta so zážitkami z lietania s nikým nepodelila, jej prvý let bol zároveň jej posledným.

Na letisku v Atlante zas úradovala zubná kefka na batérie. Nenápadne si v batožine jedného cestujúceho akoby "tikala" pri stánku spoločnosti Air Tran. Zamestnanci privolali pomoc. Letiskový terminál bol uzavretý a na rad prišla protibombová jednotka. Tá odhalila, že nejde o bombu, ale zubnú kefku a tak bola do hodiny obnovená normálna prevádzka letiska.

Máte aj vy nejaké zaujímavé zážitky z letísk či lietadiel? Sem s nimi...

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.