[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

Prečo som tento rok využila first moment

Pridané: 26.01.2012 | Prečítané 2963 x

Posledné roky som bola zástancom last minute ponúk dovoleniek, a takisto som dávala prednosť vylihovaniu na pláži mimo hlavnej sezóny, teda v septembri. Tento rok som však urobila zmenu (až na ten september).

Svoju prvú „morskú“ dovolenku som si užívala pred pár rokmi v septembri v Chorvátsku, zohnala som dovolenku v Tučepoch za super cenu a išli sme takmer zo dňa na deň, boli sme nadmiernu spokojní, a tak sme podobný spôsob kúpy dovolenky zvolili aj v nasledujúcich troch rokoch. Minulý rok sme mali v pláne cestovať obdobným spôsobom, avšak ešte v máji sme sa s kamarátmi dohodli, že pôjdeme do Chorvátska spolu autom počas hlavnej sezóny. Bolo to trošku komplikovanejšie, keďže v máji už first moment ponuky zďaleka nie sú také, ako v januári, resp. nie sú žiade a miesta pre hlavnú sezónu sú väčšinou vypredané a my sme mali ešte navyše problém s dátumom, keďže sme chceli ísť od utorka do utorka (kvôli dovolenkám v práci). Nakoniec sa nám podarilo zohnať veľmi pekné ubytovanie s PP hneď pri pláži a boli sme veľmi spokojní, i keď cena sa vyšplhala trošku vyššie napriek tomu, že sme šli vlastnou dopravou. Tak sme si povedali, že nasledujúci rok určite skúsime first moment.

A tak čas first momentov je práve teraz, resp. pri mnohých sa od 1. februára znižujú percentá zliav. No, ale poviem vám, vybrať si miesto, nebolo vôbec jednoduché. Naše prvé indície boli, že chceme ísť letecky, do hotela, ktorý má niekto odskúšaný, ktorý sa nachádza blízko pláže s pozvoľným vstupom do mora a s all inclusive službami. Termín nebol tentokrát rozhodujúci, podstatné bolo, aby bolo v tom čase, kedy poletíme ešte fajn počasie.


First moment akcie boli naozaj lákavé, 25%, 20% + rôzne výhody, bonusy, nároky na ďalšie zľavy. Pokiaľ cestujete aj s dieťaťom mnohé CK ponúkajú pre deti do určitého veku pobyty zdarma, prípadne za symbolické ceny. Takisto natrafíte na rôzne kombinácie zliav - pre viac osôb, pre osoby na prístelkách, pre dôchodcov, pre študentov,... no je naozaj z čoho vyberať, treba len správne dané zľavy nakombinovať.


Keď si ešte predstavíte, že cca od marca sa mnohé vyhľadávané a obľúbené hotely predávajú bez zliav a takto si môžete vybrať, nie je nad čím premýšľať (teda ak neočakávate žiadne výrazne zmeny vo svojom živote smiley) Pokiaľ ste väčšia partia, prípadne vás ide viac rodín s deťmi, na vašom mieste by som určite neváhala a zvolila si first minute ponuky.


Že sa vám nechce listovať v tých množstvách katalógov? Úprimne, ani mne sa nechcelo, ale keďže mám veľmi šikovné kolegyne v zájazdovom oddelení, zverila som výber našej tohtoročnej dovolenky komplet do ich rúk wink. Ale takisto som popritom zašla aj na stránku zájazdov, kde sú pravidelne aktualizované najnovšie ponuky. No a nakoniec sme si teda vybrali a stihli to v termíne a všetko so super zľavami.

Váhali sme najskôr dovolenkou na MalediváchBulharskom, Tuniskom a Tureckom, ale zvíťazilo Turecko. Hotel, ktorý sme si vybrali navštívila už kolegyňa minulý rok a bola veľmi spokojná. Nachádza sa v Side, ktoré sa môže pýšiť najkrajšími plážami v Turecku a termín sme si vybrali až septembrový, aby sme si užili leta aj na jeseň. smiley

Suma sumárom first moment nám ušetril v priemere cca 150€, plus sme získali možnosť parkovania na letisku zadarmo, teda nemusíme nikoho z rodiny obťažovať tým, aby nás viezol do BA a potom pri prílete na nás čakal.

Takže teraz nemusím pozorne a nonstop visieť na nete a sledovať ponuky last minute, ale môžem sa v pokoji tešiť na september s tým, že som si zvolila hotel, ktorý som chcela a ešte pri tom aj ušetrila nemalé peniaze.


Takže, ak premýšľate nad first moment ponukami, neváhajte, ceny budú len rásť a po minuloročných skúsenostiach vám môžem povedať, že last minute sa už first momentom v mnohých prípadoch nevie vyrovnať  a pokiaľ sa vám nechce listovať „mega“ katalógy či klikať do úplného vyčerpania na i-stránkach cestovných kancelárií, navštívte priamo "kamennú" cestovku, či provízneho predajcu (čo možno odporúčam viac, keďže má ponuky viacerých CK) alebo ich kontaktuje telefonicky či mejlom, určite vám radi a ochotne poradia.

A hoci je ešte len zima, ja sa už teraz teším na svoje druhé leto v septembri.smiley

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.