[ Eva]

Som aká som, značkový originál, ktorý je zaručene len jeden :) Milujem svoju rodinu, dve krásne krstniatka a svojho priateľa. Mám rada chvíle, ktoré trávime všetci spolu na chalupe, kde vypneme z celotýždňového pracovného tempa. Zbieram rôzne a zaujímavé recepty a už teraz sa teším, až budem mať vlastnú kuchyňu, že budem variť a vypekať :-) Do mojej dovolenkovej batožiny patrí určite kniha a krém s vysokým faktorom. Patrím k ľudom, ktorí sú zástancami skôr aktívnej dovolenky, než obyčajného a nudného prehadzovania sa na ležadle, ale návštevy historických pamiatok tiež nie sú mojou šálkou kávy. Ale aj tu je výnimka potvrdzujúca pravidlo, a tou je EGYPT, ktorého pyramídy sú pre mňa veľkým lákadlom.

Ďalšie články

Najčítanejšie

30.04.2012
Novoobjavený ostrov kontrastov VIR
14509 prečítaní
10.07.2012
Ostrov Pag - najneobyčajnejší ostrov Jadranu
5959 prečítaní
28.06.2013
Malta - dovolenka s prívlastkom exclusive
4137 prečítaní
15.06.2012
Mesto ZADAR „Malý Rím Chorvátska“
4108 prečítaní
11.10.2012
VODICE alias chorvátske SANT TROPEZ
3795 prečítaní

Na výlet k „susedom“

Pridané: 08.10.2013 | Prečítané 2007 x

Na leto nám už zostali len spomienky, ale skúste október a teda jesenné počasie venovať prehliadkam hradov a zámkov, ktoré máme niektorí na skok a ponúkam vám aj tri tipy, ktoré stoja za návštevu.

Kráľ českých hradov - Hrad ZVÍKOV

Je to jeden z najzachovalejších a najvýznamnejších gotických českých hradov.

Týči sa na skalnatom výbežku, z troch strán obklopený vodou nad sútokom riek Vltava a Otava a asi 15km od mesta Písek. Charakterizujú ho tri veže: Čierna, Červená a Hláska.

Prehliadky hradu sú bez sprievodcov, návštevníci sa riadia pomocou šípok a vedú cez kráľovský palác, kaplnku sv. Václava, podzemné priestory až k vyhliadkovým terasám.

Dostanete sa sem pešo, autom alebo na bicykli a práve tu sa končí 150km dlhá Pootavská cyklistická trasa.

 

LEDNICKO-VALTICKÝ AREÁL

Ak by ste chceli vidieť celý areál, tak mi môžete veriť, že jeden deň vám asi stačiť nebude. S rozlohou 283 kilometrov je to totiž najrozsiahlejší umelecky stvárnený krajinný celok na svete.

Ak sa rozhodnete, že podniknete výlet na toto miesto, tak určite nevynechajte návštevu zámku Lednice – sídla šľachtica, s nádherným zámockým parkom. Odtiaľto je to už len kúsok do zámockého komplexu Valtice s jazdiarňou a taktiež rozľahlým parkom.

Prechádzkami v okolí Valtíc a Ledníc vašim pohľadom určite neujdú drobné stavby ako chrám Troch grácií vytesaný z jediného kusa kameňa, kaplnka sv. Huberta, kolonáda na Rajstne...

Milovníci vína by si samozrejme nemali nechať ujsť tzv. povinnú jazdu „sklípkov“ mestečka Mikulov, ale nachádza sa tu aj barokový zámok a Múzeum vinárstva s obrovským vínnym sudom.

 

Rozprávkový zámoček ČERVENÁ LHOTA

Ak si niekde nájdete fotku tohto zámku alebo sa skôr na vlastné oči presvedčíte, tak je to akoby perníková chalúpka skrížená s národnou kultúrnou pamiatkou, ktorou aj je. A rozprávkový preto, že sa tu natáčala snáď každá druhá česká rozprávka (napr. Zlatovláska, Princezná na hrášku).

Charakteristický je žiarivou červenou farbou stien, a tiež to, že stojí na skalnatom ostrove a dostanete sa k nemu iba jedinou prístupovou cestou, ktorou je kamenný most.

Nachádza sa v juhočeskom kraji, asi 20km od mesta Jindřichuv Hradec.

Tak hor sa na výlety k bratom Čechom.

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.