[ Eva]

Som aká som, značkový originál, ktorý je zaručene len jeden :) Milujem svoju rodinu, dve krásne krstniatka a svojho priateľa. Mám rada chvíle, ktoré trávime všetci spolu na chalupe, kde vypneme z celotýždňového pracovného tempa. Zbieram rôzne a zaujímavé recepty a už teraz sa teším, až budem mať vlastnú kuchyňu, že budem variť a vypekať :-) Do mojej dovolenkovej batožiny patrí určite kniha a krém s vysokým faktorom. Patrím k ľudom, ktorí sú zástancami skôr aktívnej dovolenky, než obyčajného a nudného prehadzovania sa na ležadle, ale návštevy historických pamiatok tiež nie sú mojou šálkou kávy. Ale aj tu je výnimka potvrdzujúca pravidlo, a tou je EGYPT, ktorého pyramídy sú pre mňa veľkým lákadlom.

Ďalšie články

Najčítanejšie

30.04.2012
Novoobjavený ostrov kontrastov VIR
14508 prečítaní
10.07.2012
Ostrov Pag - najneobyčajnejší ostrov Jadranu
5959 prečítaní
28.06.2013
Malta - dovolenka s prívlastkom exclusive
4137 prečítaní
15.06.2012
Mesto ZADAR „Malý Rím Chorvátska“
4108 prečítaní
11.10.2012
VODICE alias chorvátske SANT TROPEZ
3795 prečítaní

VODICE alias chorvátske SANT TROPEZ

Pridané: 11.10.2012 | Prečítané 3794 x

Je azda málo ľudí, ktorí by ešte o VODICIACH čo to nepočuli, ak sa chcete niečo o chorvátskom Sant Tropez dozvedieť, nech sa páči...

Vodice sa nachádzajú cca 11 km od mesta Šibenik a sú známym prímorským letoviskom, ktorému nechýbajú hotely, súkromné apartmány, kempingy a svoje si tu nájdu aj milovníci motorovým člnov a jácht, ktoré tu majú svoj prístav.

Toto na prvý pohľad rušné stredisko vám ponúkne množstvo služieb a priláka 3km dlhou promenádou s nespočetnými reštauráciami, cukrárňami, barmi a kaviarničkami. Pouliční maliari vás zvečnia na pamiatkudomáca zmrzlina vyčarí úsmev na tvári. Každý večer vyhráva živá hudba v niektorej z reštaurácií a tým, ktorým by to nestačilo, tak pre tých sú v ponuke iné spôsoby vyžitia ako nočné bary, disko kluby alebo kasína.

Domáci obyvatelia sú na Vodice právom hrdí, a preto sa môže stať, že pri dovolenke sa dozviete, že ste vlastne v Sant Tropez. Takéto pomenovanie je vraj vďaka čistote, ktorej tu venujú obzvlášť veľkú pozornosť, a taktiež kvôli ochrane prírody.

Pláže sú tu málo kamenisté s veľmi dobrým prístupom do mora, ktoré ako inak je nebesky modré a priehľadne čisté. Topánky do mora sa odporúčajú, pretože aj v tejto časti Chorvátska ani nebudete vedieť ako, a už máte ježka pichnutého v nohe.

Pre športuchtivých ponúkajú VODICE bohaté vyžitie, ako je potápanie, jachting, windsurfing, vodné lyže a skútre, tobogán priamo na pláži, futbal, minigolf a veľa ďalšieho a na svoje si tu prídu i cyklisti, pre ktorých je tu veľa cyklocestičiek do okolitej krajiny.

Ten, kto má rád kultúrne pamiatkyprírodu a nebaví ho byť len celé dni na pláži si tiež príde na svoje.

Nachádza sa tu niekoľko národných parkov ako napríklad Plitvické jazerá, národný park Krka, menšie alebo väčšie ostrovy vynárajúce sa z morskej hladiny - súostrovie Kornati.

Výlet si takisto môžete urobiť do malebnej rybárskej dedinky Tribunj, do starých a prímorských miest Zadar, Šibenik či Split.

Nech sa rozhodnete akokoľvek, verím, že Vodice vás ohúria nielen atmosférou uličiek starého mesta a svojou veselou a vrúcnou zábavou, ale prežijete tu i na druhej strane pokojnú a milú dovolenku, na ktorú budete ešte dlho spomínať smiley.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.