[ Monika]

Nie som typ, ktorý by rád sedel doma na zadku a jeho pohľad by mal len jeden cieľ - smer "bedňa". Vždy vymýšľam, kam vytiahnem mojich chlapov na vzduch (ešteže sú za každú srandu). Rada idem len tak von na prechádzku, na bicykel, zaplávať si alebo si rada vybehnem s priateľmi na pivko. Veď kam sa dnes ponáhľať, i tak čas beží veľmi rýchlo.

Ďalšie články

Najčítanejšie

03.11.2010
Neodolateľné Tučepi
7761 prečítaní
02.08.2010
Samostatne cestujúce deti
6983 prečítaní
31.08.2010
Vernostné programy leteckých spoločností
5351 prečítaní
31.08.2011
Dovolenka autom či lietadlom?
4499 prečítaní
22.02.2012
Dovolenka do Chorvátska letecky
4433 prečítaní

Cyklodovolenka Lednice

Pridané: 27.08.2012 | Prečítané 3731 x

Čo by to bolo za leto bez dovolenky na bicykloch? Tento rok sme opäť zvolili západ Čiech - Moravu a región Lednice, ktorý je na bicykle ako stvorený.

Keďže sme teraz nešli sami, ale ešte s jednou rodinou, volili sme oblasť, ktorú poznáme a máme ju overenú hlavne, keď sa ide s deťmi.

Bývali sme priamo v Ledniciach v penzióne Farma, ktorý bol cca 300 metrov priamo od centra Ledníc a lednického areálu. Centrum Ledníc je veľmi bohaté hlavne na gastronómiu. Pri penzióne bola reštaurácia „Včelařský dvůr“ , kde je v rámci areálu i ubytovanie a detské ihrisko s veľkou trampolínou.

V centre je reštaurácia „u Tlustých“, kde bol aj známy šéf kuchár p. Polreich a reštaurácia od neho dostala dve hviezdičky. Reštauráciu sme vyskúšali a vrele ju odporúčam, úžasné jedlo, pivo a nádherný veľký detský kútik, kde sa deti do sýtosti zahrali.

Na bicykle sme vyrazili vo štvrtok, počasie nám prialo, slnko nepražilo, takže priam ideálne. Prišli sme k Apollonovmu chrámu, ku trom Gráciám, k sv.Hubertovi, k Radevous až do Valtíc. Keďže sme zle odbočili, tak sme vyšli i v Břeclavi smiley.

Prešli sme areál Valtického zámku, kde sme si pozreli výstavu „Tamtamy času“, ktorá vystihuje pôvodných obyvateľov Novej Guiney. Celkovo sme za tento deň prešli 42 km.

V piatok sme sa rozhodli prejsť si pešo areál Lednického zámku. Navštívili sme minaret, na ktorý sme vyšli po 303 schodoch hore a znova dole, pozreli sme si výstavu a letové ukážky dravcov. Toto predstavenie určite odporúčam navštíviť, je nádherné vidieť ako dravý vták spolupracuje s ošetrovateľom a vidíte lov dravca na korisť pár metrov pred vami. Následne sme sa presunuli na plavbu loďkou po rieke Dyje a na koniec sme vstúpili do obrovského skleníka, kde sa nachádza množstvo krásnych kvetín.

Aktualizácia článku:

Našťastie cyklotrasy v posledných rokoch pribúdajú aj na Slovensku ako huby po daždi, takže cyklodovolenky je možné organizovať aj v našej rodnej zemi. Naposledy sme si s priateľmi vyskúšali cyklotrasy v okolí Nitry. Zatiaľ ich tam nie je až tak mnoho ako v Rakúsku alebo v Česku, ale postupne pribúdajú, čo nás veľmi teší.

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.