[ Barborka]

Je cestovanie ako cestovanie? Vo svojom blogu vám rada priblížim odpoveď na túto i mnohé ďalšie otázky. Zaujímavosti z oblasti cestovného ruchu spríjemnia vaše voľné chvíle. V treskúcej zime príjemne zohrejú, pri horúcich slnečných lúčoch vytvoria jemný vánok príjemných predstáv či spomienok...

Ďalšie články

Najčítanejšie

10.10.2013
Ako zmeniť zaplatenú letenku?
14002 prečítaní
16.08.2012
Čo ponúka Podgora
4876 prečítaní
14.05.2013
Myjava a "myjafské" kopanice :)
4573 prečítaní
06.06.2012
Individuálna dovolenka v Chorvátsku
4074 prečítaní
17.04.2012
Liverpool
3251 prečítaní

Zimné radovánky na Roháčoch

Pridané: 18.12.2012 | Prečítané 2285 x

Keď som písala tento blog, vonku to napriek tomu, že bol december na zimu nevyzeralo, po snehu ani chýru a hoci sa za tých pár dní situácia zmenila i tak si mnoho lyžiarov  kladie otázku, kam sa tento rok vybrať a troška si zašantiť na lyžiach.

Jedným z tipov, kde stráviť peknú lyžovačku sú Roháče, stredisko Zverovka-Spálená dolina.

Ako prvé je potrebné spomenúť ubytovanie. Dedinka Zuberec, nachádzajúca sa neďaleko zjazdovky, ponúka množstvo krásnych penziónov a hotelov, kde po náročnej lyžovačke môžete zregenerovať svoje sily a vybrať sa plní energie opäť na svahy. Z najznámejších hotelov a penziónov by som mohla spomenúť napríklad penzión Michal, ktorý je ideálnym relaxačno-rehabilitačným zariadením po náročnej lyžovačke.

Okrem fitnesu, biliardu a stolného futbalu vám tento hotel ponúka i hydromasážnu vaňu na dokonalý relax. Samozrejme penzión ponúka i fínsku saunu a infrasaunu. K pobytu, ako skoro v každom hoteli, dostanete i zľavu na skipass.

Asi najväčšou doménou pri vchode do obce Habovka, ktorá susedí s obcou Zuberec je hotel Julianin dvor. Tento luxusný komplex vás nadchne už na prvý pohľad. Svojim návštevníkom ponúka okrem sauny a bazénu i možnosť zahrať si bowling, či navečerať sa v príjemnom prostredí hotelovej reštaurácie. Treba pripomenúť, že bowling je v tomto hoteli už skoro súčasťou každej rodinnej lyžovačky a v prípade záujmu si musíte svoju hodinku či dve na hru vopred rezervovať na recepcii.

Veľmi dobre stráveným večerom je i návšteva Koliby Josu, ktorá pred pár rokmi, žiaľ, vyhorela, no dnes sa teší novému vzhľadu a množstvu návštevníkov. Takisto ponúka možnosť zahrať si bowling, či stráviť príjemné chvíle vo wellnesse.

Okrem hotelov a penziónov sa takisto môžete ubytovať i v súkromí. Domáci obyvatelia ponúkajú množstvo možností na ubytovanie či už pre rodiny alebo väčšie partie návštevníkov.

Na zjazdovku Roháče - Spálená dolina pravidelne premáva skibus, ktorý má po obci viacero zastávok. Ak sa rozhodnete ísť radšej autom, na zjazdovku je to približne 6 km. Cesta býva v zime väčšinou udržiavaná a bezproblémovo prechodná. Problém nastane, ak sa na úzkej ceste stretnú dve autá, poprípade autobus s autom. Vtedy sa vodiči troška zapotia a preveria svoje zručnosti, no pri troške opatrnosti ani toto nie je problémom pri vidine dokonalej lyžovačky. Pod zjazdovkou je k dispozícii veľké parkovisko, kde vás už očakáva miestny personál a naviguje vás k čo najlepšiemu a bezproblémovému zaparkovaniu auta. Po zaparkovaní vám už nič nebráni vychutnať si jazdu na lyžiach prípadne výhľad zo 4-sedačky na okolitú prírodu. V prípade, že by ste si potrebovali oddýchnuť a načerpať nové sily, približne v polovičke cca 1700 m zjazdovky vás privíta malé miesto na zregenerovanie, kde sa môžete posilniť napríklad i domácou "hafírovicou", čo je vlastne pálenka vyrobená z domácich čučoriedok nazbieraných v roháčskych lesoch.

Keďže lyžiarske stredisko Spálená dolina neponúka večerné lyžovanie, toto si môžete nahradiť a naplno užiť v strediskách Milotín alebo Janovky, ktoré nájdete v centre obce Zuberec. Sú to dve vedľa seba susediace zjazdovky, no nie vždy majú obe naraz spustené i večerné lyžovanie. Ak by sa vám ale pošťastilo vystihnúť obe spustené, večerné lyžovanie je ako stvorené na vyšantenie sa na primrznutom snehu.

Pre večerný oddych takisto odporúčam i návštevu Meander Parku Oravice, kde si na svoje prídu nielen deti. Hneď vedľa parku je ďalšia zjazdovka, takže ten, kto nemá rad kúpanie v termálnych vodách, môže si pribaliť lyže a vyskúšať i túto zjazdovku. Vzdialenosť od Zuberca je cca 13 km.
 Ak ešte nie ste rozhodnutí, kam sa vybrať tento rok na lyžovačku na Slovensku, Zuberec je jasná voľba smiley.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.