[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Na Airbus so závisťou už pozerá i Boeing

Pridané: 25.07.2011 | Prečítané 2411 x

Dôvodom závisti Boeingu je kontrakt, ktorý získal Airbus na 200 ks lietadiel s opciou na ďalších 100 ks na výstave vo francúzskom meste Le Bourget.

Pýtate sa, kto je ten šťastlivec, ktorý kúpil také veľké množstvo? Najväčší nízkonákladový prepravca v Ázii Air Asia. Presnejšie povedané, letecký prepravca si objednal modernizované úsporné lietadlá Airbus A320neo za 18,2 mld. dolárov.

 

 

A to nie je všetko. Indická letecká spoločnosť IndiGo si objednala podobné množstvo lietadiel od Airbusu, resp. iba o 20ks menej ako Air Asia. Ide o ten istý model A320 neo.

 

 

Výstava, ktorá sa koná každoročne v tomto francúzskom meste, potvrdila oživenie dopytu v leteckej dopravy v Azii a úspech menších dopravných lietadiel. Airbus A320neo je modernizovaný model Airbusu A320. Dôvodom úspechu je i to, že má až o 15% nižšiu spotrebu ako jeho predchodca A320.

 

 

Tretím do počtu, kto urobil Airbusu radosť bola ďalšia indická letecká spoločnosť Go Air. Tá si objednala 72 ks A320neo. Jednoznačne sa dá povedať, že A320neo bol ťažným koňom výstavy. Lietadlo sa začne vyrábať v roku 2015.

 

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.