[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

Čo sa stane, keď udrie do Airbusu A380 viac bleskov naraz?

Pridané: 13.05.2011 | Prečítané 2586 x

Odpoveď je jednoduchá - nestane sa vôbec nič. Hoci amatérske video zachytáva, ako do lietadla A380 udrelo niekoľko bleskov naraz, lietadlu ani cestujúcim sa nestalo nič.

Lietadlo spoločnosti Emirates Airlines sa blížilo k letisku Heathrow v Londýne vo chvíli, keď na nebi zúrila silná búrka. Krátko pred pristátím do neho udrelo niekoľko bleskov. Blesk trafil miesto, kde sa nachádza kabína pilotov a zaznel silný úder.

 

Silný elektrický výboj však neublížil ani pilotom ani žiadnemu z cestujúcich, lietadlo dokonca o pár minút bez akýchkoľvek problémov pristálo na letisku.

 

Lietadlo zasiahnuté bleskami sa podarilo zachytiť Chrisovi Dawsonovi, ktorý sa chystal spraviť si počas búrky niekoľko záberov bleskov, avšak netušil, že sa mu naskytne aj takýto nezvyčajný „úkaz“. Mne osobne určite nehrozí, že raz takéto video či fotku urobím, jednak nebývam pri letisku a najmä som počas búrky najradšej „schovaná“ v bezpečí domova a skôr pred bleskami zatváram oči, akoby som si ich mala zvečňovať.crying

 

 

Bezpečnostný technik servra Flightglobal David Learmouont sa vyjadril, že to, že stroj pristál bez  komplikácií a nikomu sa nič nestalo nie je nič nezvyčajné. Myslí si, že do tohto najväčšieho dopravného lietadla A 380 môže v pohode udrieť blesk aj niekoľkokrát za rok bez toho, aby to lietadlu spôsobilo akýkoľvek problém.

 

 

Táto situácia bola však predsa len čímsi výnimočná, veď nešlo len o jeden blesk, ale o niekoľko bleskov naraz. Možno tak konštatovať, že Airbus A 380 tak aspoň úspešne obstál v neplánovanej skúške bezpečnosti.

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.