[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

Boeing 737-700 so sky interiérom – komfortnejší, luxusnejší,...

Pridané: 06.04.2011 | Prečítané 3222 x

...jednoducho takmer dokonalý. Týmito prívlastkami možno asi najvýstižnejšie opísať nový, vylepšený typ Boeingu 737 – 700. Poďme zistiť, čím si toto lietadlo zaslúžilo, že sa o ňom hovorí len v pozitívnom zmysle.

Takže ako je jasné hneď z úvodných slov, ide o veľmi komfortné lietadlo. Už samotné pomenovanie interiéru "sky", teda nebo, nám môže veľa napovedať. Projektanti sa zamerali hlavne na pohodlie cestujúcich, konkrétne na obchodných cestujúcich.

 

Žeby im teda šlo hlavne o to, aby sa cestujúci skutočne cítili ako v nebi? Zrejme áno, pretože tejto myšlienke sa prispôsobili aj farebným ladením kabíny. Nebeská modrá evokuje v človeku pocti pokoja, v celku ide o farbu, ktorá nepôsobí rušivo, a teda je možné si v lietadle bez problémov aj pospať. Tomuto dopomáha aj nové kvalitné LED osvetlenie, ktoré je jednak jasnejšie a veľkou výhodou je i to, že je nastaviteľné podľa potrieb samotných cestujúcich a celkovo vytvára pocit otvoreného priestoru k čomu prispievajú aj väčšie okná.

 

 

K celkovému relaxu a príjemnému zážitku z cestovania určite prispieva aj iné prvky, ako napríklad vylepšený ventilačný systém, zúžené bočné steny interiéru, ktoré vyvolávajú dojem väčšej priestrannosti, vytvorili sa nové odkladacie priestory, ktorých výhodou je to, že sú otáčateľné. Aj ozvučenie lietadla je vylepšená a kabína je lepšie odhlučnená oproti predchádzajúcim typom.

 

 

Nová verzia Boeingu 737 -700 je tiež oveľa šetrnejšia k nášmu životnému prostrediu, vývojovým inžinierom sa totiž podarilo znížiť emisie a spotrebu paliva o 2 %. Čo si myslím, že je obrovské plus.

 

 

Tak čo, dostali ste aj vy chuť sa počas letu doslova ako v nebi? Nie je problém, od februára je vlastníkom tohto lietadla nemecká spoločnosť Air Berlin. Práve uvedený model lietadla má urobiť dané aerolinky ešte príťažlivejšie a atraktívnejšie pre obchodných cestujúcich a má hlavne zvýšiť ich pocit komfortu počas letu. Cena leteniek bude určite závisieť od mnohých faktorov, ale určite v nej bude zahrnutý aj ponúkaný luxus, takže si osobne nemyslím, že by tu platilo "za málo peňazí, veľa muziky" smiley, ale tak ,kto chce luxus, musí počítať s tým, že tento nie je zadarmo.

 

 

V podstate môžeme povedať, že Boeing so sky interiérom je akýmsi „predskokanom“ Boeingu 787 Dreamliner, ktorý má, mimochodom tiež objednaný práve Air Berlin.

 

 

Záujemcov o nový vylepšený interiér Boeingu 737-700 je viac, spomeňme napríklad FlyDubai, Turkish Airlines, Continental Airlines, American Airlines a mnohí ďalší.

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

 

 

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.