[ Monika]

Nie som typ, ktorý by rád sedel doma na zadku a jeho pohľad by mal len jeden cieľ - smer "bedňa". Vždy vymýšľam, kam vytiahnem mojich chlapov na vzduch (ešteže sú za každú srandu). Rada idem len tak von na prechádzku, na bicykel, zaplávať si alebo si rada vybehnem s priateľmi na pivko. Veď kam sa dnes ponáhľať, i tak čas beží veľmi rýchlo.

Ďalšie články

Najčítanejšie

03.11.2010
Neodolateľné Tučepi
7747 prečítaní
02.08.2010
Samostatne cestujúce deti
6976 prečítaní
31.08.2010
Vernostné programy leteckých spoločností
5344 prečítaní
31.08.2011
Dovolenka autom či lietadlom?
4487 prečítaní
22.02.2012
Dovolenka do Chorvátska letecky
4423 prečítaní

Letisko Košice - Barca

Pridané: 20.12.2011 | Prečítané 3165 x

Medzinárodné letisko Košice - Barca je druhým najväčším letiskom Slovenka. Nachádza sa na východe krajiny a svojou polohou láka viac a viac cestujúcich.

Začiatok stavby letiska sa datuje od roku 1950. V ďalších rokoch sa postupne letisko zväčšovalo až do dnešnej podoby. V súčasnosti je zrekonštruované a plne poskytujúce služby pre cestujúcich.

Letisko od svojho vzniku rozširovalo svoju ponuku pre cestovný trh. Počas roka ponúka lety na pravidelných linkách, ale i na charterových linkách v dovolenkovom období.

Prvou linkou kam sa z Košíc lietalo bola Praha, postupne to boli pravidelné linky Austrian airlines, ktoré smerovali do Viedne, České aerolínie cez Prahu a Danube wings s vnútroštátnou linkou do Bratislavy, ale i do chorvátskych destinácií. Charterové lety do dolovenkových destinácii sú prevádzkované spoločnosťou Travel Service, Air Bulgaria charter, Tunis Air, Egypt Air a dalšie.

Letisko má kapacitu cca 700 000 pasažierov ročne, 2 príletové haly, 6 východov pre odlety, 8 priečinkov k odbaveniu. Terminál T1 je s terminálom T2 prepojený, nechýba klimatizácia bezbariérový prístup, ktorý sa nachádza na celom letisku, vrátene parkoviska, východov k lietadlám, toaletám a invalidný vozík je dostupný bezplatne.

Hala je dostatočne veľká na vybavenie zahraničných príletov i odletov, tiež pre cestovné kancelárie a agentúry, v ktorých sa predávajú letenky. Tak ako u väčšiny letísk tu nájdete business salónik, miestnosť pre oddych a miestnosť pre mamičky s deťmi, reštauračné služby, prenájom áut a predaj suvenírov.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.