[ Monika]

Nie som typ, ktorý by rád sedel doma na zadku a jeho pohľad by mal len jeden cieľ - smer "bedňa". Vždy vymýšľam, kam vytiahnem mojich chlapov na vzduch (ešteže sú za každú srandu). Rada idem len tak von na prechádzku, na bicykel, zaplávať si alebo si rada vybehnem s priateľmi na pivko. Veď kam sa dnes ponáhľať, i tak čas beží veľmi rýchlo.

Ďalšie články

Najčítanejšie

03.11.2010
Neodolateľné Tučepi
7752 prečítaní
02.08.2010
Samostatne cestujúce deti
6978 prečítaní
31.08.2010
Vernostné programy leteckých spoločností
5347 prečítaní
31.08.2011
Dovolenka autom či lietadlom?
4491 prečítaní
22.02.2012
Dovolenka do Chorvátska letecky
4428 prečítaní

Dovolenka v Baške Vode

Pridané: 10.10.2012 | Prečítané 3092 x

Tento rok sme chceli vybrať dovolenku v Chorvátsku, ale skôr v severnejšej oblasti. Skúšala som kapacity od Istrie cez Kvarner, ale žiaľ neúspešne, buď bolo všetko obsadené alebo príliš ďaleko od mora a to sme nechceli nakoľko sme išli s dvoma štvorročnými deťmi.

Postupne som hľadala nižšie a nižšie až sme opäť skončili na Makarskej riviére v meste Baška Voda. Nikdy sme v tomto meste neboli a tak sme opäť začiatkom augusta vyrazili oddýchnuť si k Jadranskému moru.

Vyrážali sme okolo desiatej hodiny večer trasou cez Maďarsko. Cesta s prestávkami trvala okolo 12 hodín. Ak môžem poradiť nezastavujte v Maďarsku ideálne ho prejdite a zastavte až v Chorvátsku, nakoľko sme boli neuveriteľne doštípaní od komárov, ktorých tam boli “ húfy“, a to nie len na parkoviskách, ale i na toaletách benzínových staníc. Chorvátske diaľnice boli plné dovolenkárov, ale našťastie žiadne kolóny, tie sa začali tvoriť až na mýtniciach.

Po príchode na miesto sme sa vybalili a išli pozrieť more. More sme mali tak 5 minút cesty po schodoch. Pri mori bola promenáda s obchodmi, barmi, cukrárňami, palacinkárňami, suvenírmi a reštauráciami. Promenáda nie je veľmi široká, ale na prechádzky je naozaj veľmi dlhá a viedla celou časťou popri mori.

Ubytovanie sme mali jednoduché, komplet vybavená kuchyňa a hlavne obrovská terasa, ktorá mala cca 7x3 metre a to bolo pre naše ratolesti úplne úžasné, keďže sa po terase pretekali na kolobežke a „odrážadle“. Vzhľadom na to, že sme bývali dosť vysoko výhľad na more bol neopísateľný a večerné západy slnka nám mohli všetci závidieť.

Pláž bol štrková, nie veľmi široká a tak sme museli hľadať voľné miesto trošku ďalej, ale to nám nevadilo nakoľko sme boli celý deň na pláži a snažili sme si to maximálne užiť. Ak pôjdete do Bašky Vody, určite si doneste svoj slnečník alebo si zapožičajte na pláži z dôvodu, že sa tu nenachádzalo veľa stromov pod, ktoré by sa dalo schovať. I keď nejaké tam boli, ale tie boli neustále obsadené a stávať ráno o šiestej, aby sme si miesto obsadili to sa nikomu nechcelo. Popri pláži sa dalo dostať až do susedného mesta Brela.

Tak ako v každom dovolenkovom letovisku aj tu boli rôzne vodné atrakcie ako parasailing, požičovňa vodných skútrov a ďalšie. Najviac nás však fascinovala rýchla asi závodná loď, ktorá po nabratí vysokej rýchlosti zrazu zatočila do strany a predok lode sa ponáral do vody takže ste mali pocit, akokeby vás chceli zo sedadiel vystreliť. Novinkou bola i ponorka, ktorá vás vzala či už na nočnú alebo dennú platbu zrejme k nejakému útesu kde ste si mohli pozrieť krásy podmorského života. Ponorka vychádzala každú hodinu a kapacitu mala odhadom asi 20 miest a ak si dobre pamätám, tak cena bola 80-90 kuna na osobu.

Večerné prechádzky po Baške Vode boli pravidelnosťou, nachádzali sa tu trampolíny, ktorých návštevu si deti nemohli nechať ujsť, tak ako minimálne kopček zmrzliny, ktorý sme aj tam my dospelí museli dojedať. Objavili sme rybiu reštauráciu, ktorú sme vyskúšali a môžem vrelo odporučiť. Na pláži bola tiež výborná reštaurácia s veľkými porciami, takže sa aj chlapi dostatočne nasýtili. Po ceste na apartmán sme sa zastavili na miestom trhu, kde sme kúpili domáce ovocie a s pocitom únavy sme sa ešte pokochali výhľadom na rozsvietené mesto a neskôr i na ohňostroj, ktorý sa konal v prístave.

Dovolenka po 10-tich dňoch skončila a my sme sa rozlúčili s morom a mestom a vyrazili smer SR. Ak rozmýšľate nad pobytom v Baške Vode, ja môžem len odporučiť, bolo tam všetko čo sme potrebovali a more nesklamalo.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.