[ Monika]

Nie som typ, ktorý by rád sedel doma na zadku a jeho pohľad by mal len jeden cieľ - smer "bedňa". Vždy vymýšľam, kam vytiahnem mojich chlapov na vzduch (ešteže sú za každú srandu). Rada idem len tak von na prechádzku, na bicykel, zaplávať si alebo si rada vybehnem s priateľmi na pivko. Veď kam sa dnes ponáhľať, i tak čas beží veľmi rýchlo.

Ďalšie články

Najčítanejšie

03.11.2010
Neodolateľné Tučepi
7748 prečítaní
02.08.2010
Samostatne cestujúce deti
6976 prečítaní
31.08.2010
Vernostné programy leteckých spoločností
5345 prečítaní
31.08.2011
Dovolenka autom či lietadlom?
4488 prečítaní
22.02.2012
Dovolenka do Chorvátska letecky
4424 prečítaní

Dovolenka na bicykloch - 2.časť

Pridané: 19.10.2011 | Prečítané 2373 x

V sobotu bolo od rána veľmi zvláštne počasie a na bicykle sa nám to veľmi nepozdávalo, tak sme museli vymyslieť náhradný program pre syna i nás. Samozrejme sme si nechali poradiť od domácich a vyrazili sme smer Vyškov, ktorý sa nachádza cca 95km od Hlohovca (ČR).

Vo Vyškove je ZOO, ktorej súčasťou je veľmi pekný DINOPARK, ktorý zaujme všetky vekové kategórie. Po príchode do Vyškova bol troška problém s parkovaním, keďže bola sobota a všetky rodiny s deťmi sa sem vybrali tak ako my. Parkovali sme nakoniec trocha ďalej pri jednom hypermarkete.

Pred vstupom do ZOO je reštaurácia, v ktorej výborne varia, takže určite odporúčam. V rámci ceny lístka do ZOO je i vstup do DINOPARKU. Po zakúpení lístkov sme si postupne prešli ZOO, ktorá nie je veľká, ale za to veľmi pekná. V areáli sa nachádza výbeh domácich zvierat, ktoré môžete nakŕmiť jedlom zo špeciálnych automatov, stánky s občerstvením ako i hojdačky a rôzne iné zaujímavosti pre naše ratolesti.

Keď sme si ZOO pozreli vyrazili sme smer DINOPARK. Doprava do DINOPARKu bola riešená buď klasickým autobusom, keby náhodou pršalo, alebo dinoexpresom, na ktorý sme si počkali a ten nás doviezol asi po 10-tich minútach priamo do DINOPARKu. Po otvorení veľkej brány sa nám naskytol krásny pohľad na jedného z dinosaurov, a tým sa mohla prehliadka začať.

Každý jeden dinosaurus vyzeral ako „živý“. Areál bol pekne upravený a niektoré dinosaury sa i pohybovali a vydávali zvuky, čo bolo naozaj úžasné. Na každom kroku bol stánok, v ktorých dinosaury v menších podobách predávali a ani my sme nemohli odísť bez „pamiatky“. Pre väčšie deti je tu paleontologické ihrisko a 3D kino.

Keďže bola pred nami už len nedeľa,  využili sme ju na výlet do Valtíc. Tu sme si pozreli výstavu plazov a pavúkov, narýchlo sme prešli Valtický zámok a kaplnku sv. Huberta.

Už teraz sa tešíme na náš ďalší cyklistický výlet.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.