[ Monika]

Nie som typ, ktorý by rád sedel doma na zadku a jeho pohľad by mal len jeden cieľ - smer "bedňa". Vždy vymýšľam, kam vytiahnem mojich chlapov na vzduch (ešteže sú za každú srandu). Rada idem len tak von na prechádzku, na bicykel, zaplávať si alebo si rada vybehnem s priateľmi na pivko. Veď kam sa dnes ponáhľať, i tak čas beží veľmi rýchlo.

Ďalšie články

Najčítanejšie

03.11.2010
Neodolateľné Tučepi
7724 prečítaní
02.08.2010
Samostatne cestujúce deti
6959 prečítaní
31.08.2010
Vernostné programy leteckých spoločností
5323 prečítaní
31.08.2011
Dovolenka autom či lietadlom?
4462 prečítaní
22.02.2012
Dovolenka do Chorvátska letecky
4409 prečítaní

Dovolenka na bicykloch

Pridané: 13.09.2011 | Prečítané 3324 x

August 2011, počas tohto mesiaca chodievame vždy ešte na jednu dovolenku „predĺžený víkend“. Žiadne ležanie a slnenie sa, ale pekne aktívne a športovo na bicykloch. Tento rok sme zvolili overenú trasu a to Lednicko-valtický areál.

Po vytýčení si trasy pre cykloturistiku som začala s hľadaním ubytovania. Človek si povie: „veď to určite na prvý šup niečo zoženieme“, no trvalo dva dni telefonovania a mejlovania kým som našla voľnú kapacitu pre tri osoby, kde by ste mohli bývať tri noci. Nakoniec som našla voľné v obci Hlohovec ČR, ktorý sa nachádza 2 km od Valtíc a 4 km od Ledníc.

 

 

Ubytovanie bolo pekné, záhrada s bazénom a posedením. Syna som mohla voľne nechať sa hrať bez strachu, že sa niekam zatúla, objekt bol uzavretý, izba pekná, čistá a domáci veľmi ústretový. Z auta sme zhodili bicykle a išli sme sa po okolí popozerať, aby sme si našli aj nejaké aktivity priamo v obci. Bývali sme oproti krčme, v ktorej čapovali fantastické pivko, kúsok odtiaľ bolo detské ihrisko a na samom vrchu kopca i reštaurácia s detským kútikom, kam sme sa chodievali navečerať.

 

 

Prvá naša cyklo-výprava mierila do Ledníc. Kým sa dostanete do Ledníc, prejdete viacero krásnych pamiatok ako Chrám troch Grácií, Apollónov chrám, Kaplnku sv. Huberta. Po príchode do Ledníc smerujeme do Zámku Lednice, kde navštevujeme akvária Malawi, zámocký skleník, Janov hrad a nakoniec absolvujeme plavbu zámockým areálom. Okrem tohto môžete v areáli vidieť letové ukážky dravcov, previezť sa na koči či len tak sa poprechádzať po neskutočne dlhých chodníkoch, ktoré vás prevedú celým areálom krásneho Lednického zámku.

 

 

A čo sme zažili v ďalších dňoch, to vám napíšem na budúce, nakoľko tých zážitkov bolo naozaj neúrekom.

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

 
 
© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.