[ Mirka]

Narodila som sa v znamení Váh a toto znamenie ma úplne vystihuje - zmysel pre poriadok, rodinu a spravodlivosť, túžba po harmónii a samozrejme nerozhodnosť a váhavosť. Voľný čas veľmi rada trávim s mojou úžasnou rodinou na horách, more nás neláka, ale občas je to celkom fajn relax. Chcela by som precestovať celý svet, no zatiaľ sa mi to až tak nedarí, ale verím, že raz to príde... Rada si pozriem nejaký dobrý filmík - skôr thriller alebo drámu, a tiež rada počúvam slovenskú hudbu. Napriek tomu, že potrebujem nasávať ticho, nikdy neodmietnem príležitosť stretnúť sa a zabaviť sa s priateľmi.

Ďalšie články

Najčítanejšie

07.01.2013
Nie je all inclusive ako all inclusive
10528 prečítaní
26.07.2010
Boli ste už na ostrove Brač?
7100 prečítaní
18.10.2010
Za krásami Moskvy
6618 prečítaní
18.07.2014
Sardínia – Karibik Stredomoria - letenky už od 32€/smer
6124 prečítaní
09.11.2010
Cestovanie na jeseň a v zime
5796 prečítaní

Advent v mestách

Pridané: 07.12.2011 | Prečítané 4330 x

Aj napriek tomu, že počasie nie je ešte stále typicky zimné, adventný čas nastal, ani nevieme ako. Na uliciach a vo výkladoch obchodov sa objavuje vianočná výzdoba.

Každý chce, aby tá jeho bola najkrajšia. V každom meste sa konajú tzv. vianočné trhy, všade je cítiť vôňu vianočného punču a medovníkov a počuť rôzne vianočné melódie. Úžasné.

Slovenské cestovné kancelárie pripravili pre svojich klientov zájazdy do rôznych európskych miest práve v tomto období  na vianočné trhy. Môžete si vybrať, prípadne navštíviť všetky - Viedeň, Budapešť, Krakov, Salzburg.

Vo Viedni vás sprievodca prevedie po Nám. Márie Terézie, zabezpečená je prehliadka zámku Hofburg, Dómu Sv. Štefana, uvidíte Parlament, Operu,... V popoludňajších hodinách navštívite vianočné trhy v centre mesta, prípadne môžete využiť nákupné možnosti na Mariahilfer Strasse.

Hitom medzi adventnými trhmi je nádherný a kúzelný vianočný Salzburg. Tu vás sprievodca vezme na prehliadku pevnosti Hohensalzburg, kde vás ohúri krása historického centra. Po prehliadke sú na rade vianočné trhy a prechádzka nádhernou ulicou Getreidegasse.

Nad očakávanie sa dobre predáva „vianočná Budapešť“. Tu si môžete zvoliť program podľa seba. Môžete navštíviť významné pamiatky Budapešti – Matiášov kostol, známu a vyhľadávanú rybársku baštu, hradnú štvrť, prejdete sa Andrássyho triedou a pod. Ak ste sa rozhodli ísť s deťmi, možno bude lepšie, keď zvolíte návštevu tropicária. V popoludňajších hodinách sú taktiež na programe vianočné trhy.

Krakove si pred návštevou vianočných trhov prezrite hradný komplex Wawel, Mariánsky kostol, Sukiennice, a tiež hlavné námestie.

Takže je na vás, kam sa vyberiete, ale som presvedčená, že nech je to kdekoľvek, všade zažijete príjemnú vianočnú atmosféru.

 

 Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.